Lehti muutti nimensä Kaisa Mäkäräisen kunniaksi – uransa päättänyt ampumahiihtäjä kirjoitti julkaisuun ennen urheilutähteyttään

Kaisa Mäkäräisen ura huipentuu kotiladulla – tällaisen jäljen hän jättää suomalaiseen urheiluun 5:09
Kaisa Mäkäräisen ura päättyi kotiladuilla – tällaisen jäljen hän jättää suomalaiseen urheiluun.

Moni lukija saattoi hieraista silmiään, kun otti sunnuntaiaamuna käteensä tuoreen sanomalehti Karjalaisen. Pohjois-Karjalassa ilmestyvän sanomalehden etusivulla seisoi nimi Kaisalainen, jolla lehti kunnioitti lauantaina uransa päättänyttä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräistä.

Kainuulaislähtöisen, mutta aikuisikänsä Pohjois-Karjalassa asuneen Mäkäräisen ja Karjalaisen yhteinen historia on pitkä. Viitisentoista vuotta sitten Mäkäräinen työskenteli lehden urheilutoimituksen avustajana ja kirjoitti muun muassa ampumahiihdosta, jonka parissa hän oli tuolloin vielä aloittelija.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun suomalaislehti muuttaa etusivullaan nimensä paikallisen urheilijan ja urheiluseuran kunniaksi. Viime vuosikymmeneltä voi poimia useita esimerkkejä. 

Vuonna 2013 Satakunnan Kansa muutti nimensä Patakunnan Kansaksi Porin Ässien jääkiekon Suomen mestaruuden johdosta. Vuonna 2017 Savon Sanomat kunnioitti maastohiihtäjä Iivo Niskasen maailmanmestaruutta Iivon Sanomilla ja uusi tempauksen seuraavana vuonna Niskasen olympiakullan jälkeen. Vuonna 2017 Itä-Savo korvasi nimestään yhden kirjaimen SaPKon pässilogolla, kun SaPKo voitti jääkiekon Mestiksen mestaruuden. 

Lue myös:

    Uusimmat