Mainos

Lehti: Lähi-idän rauhansopimusta valmistellaan salassa

Israel ja palestiinalaiset etsivät israelilaisten lehtitietojen mukaan kiivaasti ratkaisua rauhansopimuksen tiellä oleviin erimielisyyksiinsä, kun yhteisesti sovitun määräajan umpeutumiseen on tasan kuukausi. Jerusalemissa ilmestyvä Haaretz-lehti kertoi tänään, että Jerusalemin asemasta ja Israelin miehittämän Jerusalemin vanhankaupungin pyhistä paikoista neuvotellaan tiiviisti salaisessa paikassa.
Israelin radion mukaan Yhdysvaltain Lähi-itä-neuvottelija Dennis Ross saapuu lähiaikoina alueelle vauhdittamaan neuvotteluja. Israelin pääministerin Ehud Barakin toimistosta kerrottiin, että päätös virallisten rauhanneuvottelujen aloittamisesta uudelleen tehdään aikaisintaan elokuun lopussa. Neuvottelut jumiutuivat Camp Davidissa Yhdysvalloissa kolme viikkoa sitten.

Israel ja palestiinalaiset tähtäävät siihen, että lopullinen rauhansopimus allekirjoitettaisiin 13. syyskuuta. Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on luvannut julistaa tuona päivänä itsenäisen Palestiinan perustetuksi, oli sopimusta tai ei.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.