Lehti: Gaidar myrkytettiin

Venäjän entinen pääministerin Jegor Gaidarin sairastumisen taustalla on ilmeisesti myrkytys. Ainetta ei vielä ole tunnistettu.

Venäjän entistä pääministeriä Jegor Gaidaria hoitavien lääkärien mukaan Gaidar on todennäköisesti myrkytetty. Ministerin sairastumisen aiheuttanutta ainetta ei ole vielä tunnistettu, Gaidarin avustaja ja tytär sanoivat tänään tiedotusvälineille.

- Lääkäreiden alustavien kommenttien mukaan myrkytykselle ei ole löytynyt luonnollista selitystä, eikä Gaidarin elimistöstä ole löytynyt mitään heidän tuntemaansa luonnollista ainetta, Gaidarin tiedottaja Valeri Natarov sanoi. - Kyse on siis selvästi myrkytyksestä, hän sanoi.

Venäläisen Kommersant-sanomalehden mukaan tapaus saattaa liittyä entisen vakoojan Aleksandr Litvinenkon sekä toimittaja Anna Politkovskajan kuolemiin. Lehden mukaan lopullista diagnoosia odotetaan huomiseksi.

Presidentti Boris Jeltsinin kaudella pääministerinä toiminut liberaalipoliitikko Gaidar joutui viime perjantaina sairaalaan Irlannissa äkillisen sairaskohtauksen takia. Tänään hän oli kuitenkin jo paremmassa kunnossa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat