Mainos

Lehti: Arctic Sea ei ollut puulastissa

Talouslehti Financial Times Deutschland on havainnut kummallisuuksia Arctic Sea -aluksesta otetuissa valokuvissa. Lehden mukaan aluksen on täytynyt kuljettaa painavampaa lastia kuin puutavaraa.

Financial Times Deutschlandin saamien tietojen mukaan useissa Euroopan maissa tehty analyysi osoittaa, että alus on ollut raskaampi kuin tavallisessa puulastissa.

Lehden mukaan "valtiolliset laitokset useissa Euroopan maissa" ovat selvittäneet, että alus liikkui syvemmällä vedessä kuin se liikkuisi väitetyssä puutavaralastissaan.

Nämä tulokset tukevat teoriaa, jonka mukaan laiva kuljetti salaista lastia ennen katoamistaan kohti Afrikkaa. Viikkokausia on spekuloitu, että laivalla on saattanut olla aseita.

Venäjän Nato-lähettiläs Dmitri Rogozin on jo aikaisemmin torjunut väitteen salaisesta aselastista. Sen sijaan Venäjän pääsyyttäjänviraston tutkimusryhmän johtaja Alexander Bastrykin on myöntänyt, ettei salaisen lastin olemassaolo ole täysin mahdoton vaihtoehto.

Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtajan Tuomas Roudan mukaan valokuvista voi arvioida aluksen kokonaispainon, jos niissä näkyy riittävän hyvin sekä keula että peräsyväys.

- Jos me lähdemme kokonaispainosta miettimään paljonko lasti painaa, niin silloin meidän täytyy kyllä tietää, kuinka paljon aluksessa on polttoainetta, kuinka paljon siellä on juomavettä ja kuinka paljon painolastivettä mukana, arvioi Routa MTV:n uutisille.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta (Seitsemän uutiset 27.8.2009)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.