Mainos

Lava liekkeihin! Paita pois ja perinteet kunniaan

Maaliskuussa Finlandia-talossa soittaneen Joe Bonamassan ohella Eric Sardinas on blueskitaran tärkeimpiä perinteenjatkajia ja uudistajia. Sardinas esiintyy tänään keskiviikkona Big Motor –bändeineen Helsingin Virgin Oil Co. –klubilla.

Taitavan kitaroinnin lisäksi oleellinen osa Sardinasin keikkaa on lavashow, jossa hän usein sytyttää alkoholin avulla tuleen kitaransa, lavan, baaritiskin tai nämä kaikki. Tautuoitu ylävartalo paljaana liekkien keskellä riehuva stetsonpää on vaikuttava ilmestys.

Floridalaislähtöinen Eric Sardinas tarttui kitaraan jo kuusivuotiaana. Lapsesta saakka Sardinasia ovat kiehtoneet roots-musiikin energia ja hänen äitinsä soul-, Motown-, gospel- ja varhaiset rock’n’roll -kokoelmat. Bluesista Sardinas innostui teini-ikäisenä ja miehen oma, tunnistettava tyyli alkoi kehittyä nykyiseen suuntaansa.

Eric Sardinas on keikkaillut 90-luvun loppupuolelta lähtien ahkerasti ympäri maailmaa. Miehen soundi on yhdistelmä bluesia ja rockia. Sardinasin persoonallinen tyyli syntyy slide-putkella soitetusta sähköisesti vahvistetusta metalliresonaattorikitarasta.

Sardinas on julkaissut kuusi levyä. Tuorein niistä on viimevuotinen Sticks and Stones. Sardinasin sävellykset liikkuvat perinteisestä 1900-luvun alun akustisesta maalaisbluesista tanakkaan bluesrockiin ja melodisempiin pop-vaikutteisiin kappaleisiin. Kantri- ja bluesvaikutteineen osa Sardinasin musiikista sijoittuu sujuvasti southern rock -genreen.

Sekä laulun että slide-kitaran osalta Sardinasin selkein esikuva on Johnny Winter. Winter ja Howlin´ Wolfin legendaarinen kitaristi Hubert Sumlin vierailivatkin Sardinasin esikoisalbumilla Treat Me Right, vuonna1999.

Eric Sardinasin selkään on tatuoitu teksti ”Respect Tradition”. Tämän mottonsa mukaisesti Sardinas pitää ansiokkaasti elossa bluesin ja slide-kitaran pitkiä perinteitä.

Eric Sardinas & Big Motor Helsingin Virgin Oil Co. –klubilla 11. 4. kello 20 alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.