Lauri Marjamäki selvitti Jokerien mahalaskua – "Pari viimeistä kuukautta on ollut raskasta ja kaikkea on tapahtunut"

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki avasi näkemyksiään joukkueensa karmealle kauden päätökselle, kun Lokomotiv Jaroslavl vei jääkiekon KHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjan nimiinsä suoraan 4–0.

KHL:n läntisessä konferenssissa runkosarjaneloseksi sijoittunut Lokomotiv lähetti konferenssin runkosarjaviitosen Jokerit kesälomalle, kun neljäs pudotuspeliottelu putkeen päättyi jaroslavlilaisjoukkueen hyväksi. Jokerit taipui tiistain taistossa lukemin 1–4.

– Sellainen sanonta on, että menestyminen on seurausta hyvästä valmistautumisesta. Meidän valmistautumisemme on mennyt huonosti viimeiset kaksi kuukautta. Kyllä se heijasteli. Emme olleet lähelläkään parasta, Marjamäki sanoi.

Marjamäki totesi joukkueen tuloskäyrän osoittaneen tammikuun alusta lähtien alaspäin. Hänen mukaansa "peli-ilo ja innostuminen on ollut kaukana".

Jokeriluotsin sanoissa oli viitteitä siihenkin, että pelaajia putoili aika ajoin riveistä tai oli puolikuntoisina.

– Jos meinaa pärjätä playoffseissa, pitää pystyä pelaamaan parasta kiekkoa ja olla terveenä.

– Kyllä me rikki oltiin. Turha sitä on kierrellä ja kaarella. Sen takia 4–0 on taulussa ja pulinat pois.

Kaukana kaikilta osin

Marjamäki puhui neljännen ottelun allakin MTV Urheilulle Lokomotivin rautaisesta puolustuksesta, jota vastaan on vaikea murtautua maalipaikoille. Helsinkiläisjoukkue teki ylipäätään koko sarjassa vain kolme maalia.

Jokerien pelaamisesta eivät toisteiset ja täsmälliset rakenteet viljalti paistaneet. Marjamäki myöntää, että maalintekoa oltaisiin voitu terävöittää "keinojen löytämiseksi Lokomotivin puolustusmuuria vastaan".

– Tuo maalinteko söi meiltä viimeisetkin energiat. Vastustaja puolusti äärimmäisen kurinalaisesti ja (Edward) Pasquale oli maalissa erinomainen.

– Tietenkin erikoistilannepelaaminen on tärkeässä asemassa. Jäimme ilman ylivoimamaalia.

Marjamäki sanoi suoraan, että Jokereille jäi paljon mietittävää. Edellisellä kaudella peli-ilme oli pirteämpi ja Jokerit eteni KHL:n läntisen konferenssin välieriin Pietarin SKA:ta vastaan, kunnes päätti keskeyttää kautensa koronaviruspandemian alettua jylläämään.

– Vuosi sitten Jokerit pelasi parasta kiekkoa, ja silloin voi pärjätä. Nyt olimme aika kaukana henkisesti, fyysisesti ja pelillisesti. Ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa.

"Päävalmentaja kantaa tulosvastuun"

MTV Urheilu kysyi, minkä verran Marjamäki ottaa huonosta kauden päätöksestä omaan piikkiinsä.

– Joukkue, pelaajat ja valmentajat ottavat aina vastuun suorituksesta, miksi se oli tuollainen. Päävalmentaja yleensä näissä piireissä kantaa tulosvastuun. Ei tämä sen ihmeellisempää ole.

– Pari viimeistä kuukautta raskasta on ollut ja kaikkea on tapahtunut. Ei löytynyt myöskään eväitä valmennukselta auttaa henkisesti, pelillisesti ja fyysisesti, että porukka olisi ollut parhaassa iskussa. Sitä on ihan turha kierrellä. Ei ollut sitä Jokeria, mitä pitäisi olla.

Ottelusarjan kaikki ottelut pelattiin Jaroslavlissa, kun Jokerit päätti Suomen viranomaisten ja KHL:n kanssa käymiensä keskustelujen jälkeen tahkota koko pudotuspelirupeamansa vieraissa.

Kolmatta kauttaan Jokereita valmentaneen Marjamäen nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Lue myös:

    Uusimmat