Jokereiden pudotuspeleihin täysin poikkeuksellinen linjaus – ei ainuttakaan ottelua kotihallissa

Kotietu on etenkin pudotuspeleissä yleensä kovassa huudossa, mutta Helsingin Jokerit ei tänä keväänä moisesta pääse nauttimaan. Jokerit tiedottaa, ettei pudotuspelien ainuttakaan ottelua pelata joukkueen kotihallissa.

Seuran tiedotteen mukaan päätös on tehty Suomen viranomaisten ja KHL:n kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

– Seurajohto on keskustellut eri vaihtoehdoista Suomen viranomaisten kanssa ja pyrkinyt varmistamaan sujuvat playoff-pelit. Jokerit on KHL:n kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen tehnyt päätöksen, että pudotuspelisarjat pelataan vastustajan kotikentällä. Tällä tavoin joukkue varmistaa mahdollisimman vähäisen matkustamisen ja pystyy paremmin toimimaan kuplamaisissa olosuhteissa, Jokerit kertoo tiedotteessaan.

KHL:n pudotuspelit alkavat ensi viikolla, runkosarja päättyy Jokereiden osalta torstaina. Jokereiden sijoitus on jo varma, joukkue on viides KHL:n läntisessä konferenssissa. Vastaan tulee joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova.

Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri sanoo, että täysin poikkeuksellisella ratkaisulla pyritään varmistamaan joukkueen keskittyminen ja optimaalinen työskentely kevään kovimmissa otteluissa.

– On sääli, ettemme voi näinä aikoina saada Hartwall Arenaa täyteen uskollisia kannattajiamme, jotka ovat olleet joukkueen tukena myös etänä kotikatsomoissa. Haluan kiittää heitä sekä yhteistyökumppaneitamme kaikista kannustavista viesteistä runkosarjan aikana. Toivomme, että saamme toivottaa kaikki tervetulleiksi Hartwall Arenaan jälleen ensi kaudella, Kurri sanoo tiedotteessa.

Jokereilla ei ole ollut kotipeleissään yleisöä marraskuun lopusta lähtien.

– Tästä tulee meille erilainen haaste. Helsingissä ei yleisöä voi toistaiseksi peleihin ottaa, ja pelaajana luonnollisesti nauttii enemmän, kun paikalla on katsojia pitämässä tunnelmaa yllä. Positiivinen asia on, että matkustaminen vähenee ja saamme yhdessä tiiviisti hioa omaa peliämme, kapteeni Marko Anttila linjaa.

– Isossa kuvassa en näe tässä päätöksessä suurta muutosta toimintaamme. Lähdemme taistelemaan jokaisen pelin ja ottelusarjan voitosta ja tähtäämme pitkään kevääseen, Anttila sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat