Lauren hautoi kaupan munasta itselleen ankan lemmikiksi – hurmaava untuvikko käyttäytyy kuin koira

Kuudesta kaupasta ostetusta ankanmunasta kolme laitettiin hautomoon, kaksi lähti kehittymään ja yksi lopulta kuoriutui.

Samasta tarinasta inspiroituneena brittiläinen Lauren Barton, 26, päätti itsekin käydä ostamassa Waitrose-ketjun ruokakaupasta samoja vapaasti kasvatettujen ankkojen munia. Kuusi ankanmunaa maksoi alle kolme euroa.

Isänsä neuvoilla he laittoivat kolme munaa hautomoon, jonka Lauren oli ostanut Amazonista. Hautomo maksoi vain reilut 20 euroa, joten kokeilu ei käynyt Laurenille kalliiksi.

Laurenin perhe ei suhtautunut myötämielisesti naisen kokeiluun, koska ankat ovat sotkuisia. Opettajana työskentelevä Lauren halusi kuitenkin tietää voisiko kaupasta ostetuista munista oikeasti kuoriutua elävää ankanpoikasta.

Kuin pieni laboratorio

Hautominen ei ollut niin yksinkertaista kuin Lauren oli odottanut. Vaikka hautomo ei ollut kallis, oli se kuin pieni laboratorio.

– Munat olivat kuukauden hautomossa, mutta niitä täytyy kääntää kolme kertaa päivässä. Loppua kohden niitä täytyy myös suihkuttaa suihkepullolla, jotta lämpötila pysyy oikeanlaisena.

Hautomoon asetetusta kolmesta munasta kaksi osoittautui sopivaksi ja lopulta yksi ankanpoikanen kuoriutui. Kuoriutuminen kesti lähemmäs kaksi vuorokautta, eikä se mennyt pienellä höyhenkasalla lopulta ihan putkeen. Ankka tarvitsi maailmaan saapumisessa hiukan apuja Laurenilta. Se olikin molemminpuolista rakkautta ensisilmäyksellä.

Uskollinen lemmikki

Nimeksi ankalle annettiin Darwin. Laurenin mukaan se on vähän kuin omistaisi koiran.

– Se on niin ystävällinen ja rakastaa meitä täydestä sydämestään, Lauren kuvailee Darwinia.

Nyt pieni räpyläjalka seuraa Laurenia ja tämän kumppania kaikkialle talossa. Pariskunnalla on myös kissa ja pari kania. Kissa ei ole ollut ankasta moksiskaan, mutta kaneille Lauren ei ole ihan vielä uskaltanut esitellä ankkaa.

– Se on uskollinen ja seuraa meitä kaikkialle ja haluaa koko ajan huomiota.

Lauren aikoo pitää Darwinin sen kasvaessa.

– Se on osa perhettämme nyt.

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat