Laura Birn uutuuselokuvan kulisseissa: ”Kuvausten jälkeen iskee tyhjä olo”

Näyttelijälahjakkuus Laura Birn kertoi MTV.fille tuoreita kuulumisiaan East of Sweden -työnimellä kulkevan uutuuselokuvan kulisseissa.

Laura Birn tähdittää yhdessä Samuli Vauramon kanssa East of Sweden -työnimellä kulkevaa psykologista jännitysdraamaa. Kyseessä on ohjaaja Simo Halisen kolmas elokuva.

Tammi- ja helmikuun aikana Oulussa ja Helsingissä kuvattu elokuva kertoo viranomaisia pakenevasta Dominickista (David Nzinga) ja kuntosalia pyörittävästä yksinhuoltajaisä Jerestä (Vauramo), jotka epäonnisen junamatkan jälkeen ajautuvat osaksi peliä, joka muodostuu lopulta henkiinjäämistaisteluksi. Osaksi vyyhtiä ajautuu myös Veera (Birn), jonka miehen mysteeriseen katoamiseen Dominickilla ja Jerellä on osuutensa.

MTV.fi tapasi Birnin elokuvan viimeisenä kuvauspäivänä. Näyttelijätär kertoi tuoreita tunnelmiaan kuvausten kulisseista.

– Nyt on haikea olo. Tuntuu aina niin hullulta, kun on ollut intensiivisesti jonkin maailman sisällä ja sitten se loppuu. Näyttelijät ja työryhmä ovat olleet ihania. Tuntuu haikealta luopua tästä kaikesta.

– On ihan epäuskoinen olo, kun ajattelen, että en enää näe näitä ihmisiä. Ensin kaikki ajatukset pyörivät kuvauksissa ja teemme pitkiä päiviä. Sitten kun kuvaukset loppuvat, iskee sellainen tyhjyyden tunne, että mihin se minun perheeni oikein meni, Birn jutteli elokuvan kuvauksissa.

East of Sweden -elokuva on ollut suomalaisruotsalainen yhteistuotanto. Birn kertoo nauttineensa ja oppineensa paljon projektin aikana.

– Minulle konkreettisin ja suurin näkyvin tekijä on ollut se, että yksi vastanäyttelijäni on ollut ruotsalainen David Nzinga. Hän on ihana ja aivan mieletön näyttelijä. On ollut todella kiva tutustua Davidiin ja tehdä töitä hänen kanssaan. Hän näyttelee todella hienosti ja sitä on hauska seurata, Birn ylisti.

Kaunotar paljastaa elokuvan sisältävän paljon yllättäviä käänteitä.

– Kaikkia elokuvan henkilöitä yhdistää se, että he pakenevat jotain. He yrittävät saada kiinni elämässään uudesta paremmasta vaiheesta. Kaikki elokuvan henkilöt ovat hyvin monitahoiseksi kirjoitettuja. He ovat ristiriitaisia ja pinnan alta löytyy paljon asioita.

– Esimerkiksi minun roolihahmoni Veera painii sellaisten kysymysten äärellä, että mitä hänellä on oikeus tehdä suojellakseen itseään ja pientä 3-vuotiasta tytärtään, jonka yksinhuoltaja hän on, Birn valotti.

Näyttelijättären alkuvuosi on kulunut tiiviisti töiden merkeissä, mutta jossain vaiheessa on aikaa myös lomailla.

– Freelancerin elämässä joihinkin väleihin tulee aina vähän taukoa. Se on tosi ihanaa, kun tulee väistämättäkin pikkulomia, Birn iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja