Laulaja Olli Halonen sai kylmän vastaanoton levy-yhtiössä – se kuitenkin herätti ja niin syntyi jättihitti Pohjola

Kuka on Pohjola-hitin takaa löytyvä Olli Halonen? 9:34
Kuka on Pohjola-hitin takaa löytyvä Olli Halonen?

Olli Halosen Pohjola-kappale on jättimenestys ja se soi radiokanavilla useita kertoja päivässä.

Laulaja Olli Halosen ura on valtavassa nousukiidossa. Artistin Pohjola-kappale soi radioissa useita kertoja päivässä ja sitä on striimattu Spotifyssä yli 6,6 miljoonaa kertaa. Uutisaamussa vieraillut Halonen kertoi, että kappale syntyi tarpeesta olla rehellinen.

– Olen tehnyt koko ikäni kappaleita ja vein niitä levy-yhtiöihin vuosikaudet. Aina tuli, että ei ehkä tällaista. Lopulta yksi levy-yhtiön kaveri sen sanoi, että kyllä sä osaat kappaleita tehdä, mutta tarvitaanko tähän maahan enää vätyksiä, Halonen paljasti suorassa lähetyksessä.

– Mitä se sillä tarkoitti, ne oli sellaisia rakkauslauluja. Hän sanoi, etten näytä tai kuulosta siltä tyypiltä, joka laulaa tällaisia herkistelyjä. Tajusin siinä hetkessä, etten ole yhtään se tyyppi.

Halonen ajoi levy-yhtiön tapaamisesta kotiin ja päätti tehdä kappaleen, joka kertoo siitä, kuka hän itse on ja mistä haluaa puhua.

– Siitä pakottavasta tarpeesta olla rehellinen, syntyi lopulta Pohjola. Selvästi siinä oli jotain rehellistä, kun suomalaiset ovat sen löytäneet omakseen.

Halonen paljasti lähetyksessä, ettei Pohjola-kappale syntynyt hetkessä.

– Käytin kappaleeseen niin paljon aikaa, eikä se ollut yhden iltapäivän juttu. En kirjoittanut sitä joka päivä, mutta kyllä siinä kuukausi meni. Ensimmäinen idea syntyi aika nopeasti ja tajusin, että tässä on jotain.

Mikä osa Pohjola-kappaleesta syntyi heti? Entä missä Halonen näkee itsensä kymmenen vuoden päästä? Katso video.

Lue myös:

    Uusimmat