Latvala yllättyi teiden kunnosta

Fordin toista tehdasautoa kuskaava Jari-Matti Latvala ampaisee Ruotsin rallin reitille hieman toisenlaisella taktiikalla kuin Mikko Hirvonen. 22-vuotias Latvala aikoo olla MM-pisteillä kun ralli päättyy.

- Nyt tärkeintä on hakea hyvä ja rento fiilis ajamiseen. Sellainen kun löytyy, niin vauhtikin on varmasti kohdallaan. Nyt ei pidä lähteä väkisin repimään. Toivotaan, että kisa saadaan myös heti alkuun liikkeelle ilman takaiskuja, Latvala sanoo.

Latvala kärsi Monte Carlo -rallissa rengasrikon heti kisan alussa ja osui myöhemmin kiveen teloen eturipustuksen. Ajoon löytyy rytmi vasta kisan päätösosuudella. Maalissa hän oli 12:s.

Ruotsin rallin reitti oli Latvalan odotuksia paremmassa kunnossa.

- Olin positiivisesti yllättynyt teiden kunnosta. Reitillä on aika paljon luntakin, mutta kun perjantain ja lauantain ek:t ajetaan toisen kerran, sora tulee esiin ja rikkoo helposti renkaat, Latvala sanoo.

Gardemeister ei säästele

Toni Gardemeister päätti Monte Carlo -rallin keskeytykseen monien teknisten ongelmien jälkeen. Uran toinen MM-ralli Suzukin tehdasautolla alkaa siten Ruotsissa epävarmoissa merkeissä. Gardemeister ei kuitenkaan aio säästellä.

- Keli näytti ihan hyvältä ja lumiselta vielä maanantaina, mutta tiistaista alkanut vesisade on pehmentänyt tiet. Kovaa pitää yrittää ajaa kaikesta huolimatta, Gardemeister sanoo.

Gardemeister lähtee reitille 13. kuljettajana, joka hänen mukaansa ei ole etu.

- Kyllä näissä oloissa ekojen autojen joukossa olisi paras mennä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat