Latvala: Tottakai hyödyin lähtöpaikasta

Jari-Matti Latvala tarrasi perjantaina kiinni uransa ensimmäiseen MM-rallin voittoon.

Latvala hyödynsi lähtöpaikkansa tuoman edun mainiosti ja paahtoi Ruotsin rallin perjantain reitillä peräti kuusi pohja-aikaa. Hän jätti toisena olevan Ford-tallitoverinsa Mikko Hirvosen 48,2 sekunnin päähän.

- Vähän on nyt pelivaraa. Ehkä ei tarvitse ihan maksimivauhtia koko ajan enää mennä, Latvala tuumi.

Latvala hyötyi suojasäässä myöhäisestä lähtöpaikastaan, kun hänen edellään ajaneet putsasivat tietä takana tuleville. Kisassa ajetaan MM-pistetilanteen mukaisessa järjestyksessä ja Latvala jäi Monte Carlon avauksessa pisteittä.

Perjantaina Latvala oli nopein kaikilla pikataipaleilla lukuun ottamatta ajopäivän päättänyttä yleisöerikoiskoetta.

- Tottakai vähän hyödyin lähtöpaikasta. Varsinkin kolmella ensimmäisellä pätkällä minulla oli puhtaampi ura ajaa, mutta iltapäivällä olimme muiden kanssa samassa tilanteessa, Latvala arvioi.

Lauantain erikoiskokeille Latvala lähtee ensimmäisenä, mikä saattaa hidastaa hänen menoaan. Joka tapauksessa tuurilaisen täytyy pitää päänsä kylmänä, sillä sunnuntaina päättyvästä rallista on ajamatta vielä 12 erikoiskoetta.

- Huomenna on tietysti vaikeampaa, kun olen ensimmäisenä tiellä. Mennään erikoiskoe kerrallaan. Tallipäällikkö Malcolm Wilson on antanut luvan ajaa samaan malliin kuin tänäänkin, Latvala kertoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat