Lätkävaimo kertoo: Tällainen on peruspäivä jääkiekkoilijan perheessä

Entinen lätkävaimo Marika Kakko kertoo, millainen on tyypillinen päivä Suomessa pelaavalle jääkiekkoilijalle sekä hänen perheelleen.

Arkirytmi menee usein niin, että miehen päivä alkaa vasta yhdeksän aikaan. Hän voi hyvinkin viedä lapset aamulla päiväkotiin tai kouluun.

Siitä hän suuntaa hallille harjoituksiin, joiden jälkeen on ruokailu. Jos kyseessä on pelipäivä, niin väittäisin, että suurin osa jääkiekkoilijoista nukkuu päiväunet. Se on osa valmistautumista illan fyysiseen suoritukseen.

Perheessä tämä vaikuttaa siten, että se on vähän kuin pikkulapsi nukkuisi päiväunia. Tilanne pitää rauhoittaa. Pelipäivät ovat muutenkin rauhoitettuja päiviä. Silloin miehelle ei sälytetä ylimääräistä.

Jos tiedossa on kotipeli, hallille lähdetään iltapäivällä viiden kieppeillä. Siellä on omat valmistautumisensa. Jos peli loppuu puoli yhdeksältä, pelaajat pääsevät hallilta kotiin ehkä 10−11 maissa. Palauttavat harjoitukset ja ruokailu vievät pelin jälkeen aikaa.

Mikäli kyseessä on vieraspeli, paluu saattaa olla jopa vasta kolmen aikaan yöllä. Seuraavana aamuna rytmi on silti samanlainen.

Aika moni vaimoista käy seuraamassa pelejä, varsinkin kotipelejä. Se on henkistä tukea miehelle, mutta myös sosiaalinen tapahtuma. Siellä on oma yhteisö, kun vaimot ja tyttöystävät istuvat keskenään.

Ruotsissa asuessamme perheet otettiin hienosti huomioon. Kun Karlstadiin rakennettiin uusi halli, sinne tehtiin perheaitio, jossa oli leikkinurkkaukset, hoitopöydät ja muut systeemit.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja