Latistuiko tunnelma? Nämä asiat tappavat suomalaisten seksihalut: "Ennen seksiä kannattaa..."

Tietyt asiat saavat seksihalut sammumaan. Vältä yleisimmät tunnelman latistajat, niin leikkejä ei tarvitse jättää kesken.

Kaalimato.comin kyselytutkimus selvitti, millaiset asiat laskevat eniten suomalaisten seksihaluja. Jopa yli puolet tuhannesta vastaajasta nimesi kumppanin huonon hygienian tunnelman tappajaksi. LUE:  Onko sinulla pahanhajuinen hengitys? Voit päästä vaivasta eroon näillä konsteilla!

Myös stressaava elämäntilanne sekä kumppanin passiivisuus olivat tekijöitä, jotka yli 40 prosenttia vastaajista tuomitsivat seksihaluja vähentäviksi tekijöiksi. Lisäksi reilusti yli kolmannes vastaajista totesi kumppanin läsnäolon puutteen laskevan haluja. Yli kolmasosa piti myös kuivia paikkoja tunnelman latistajana. LUE:  Ovatko "talvivaginat" todella totta? Englantilaishoitaja varoittaa niiden voivan jopa pilata seksielämän

Ajatusten harhailu erityisesti naisten ongelma

Suomalaisnaiset ja -miehet ovat samaa mieltä kaikkein häiritsevimmistä asioista sängyssä, mutta löytyypä tämän tutkimuksen perusteella naisten ja miesten ajatusmaailmoista myös joitain eroavaisuuksia.

Naiset esimerkiksi kokevat huomattavasti miehiä useammin, että omien ajatuksien harhailu muualle seksin aikana vie seksihaluja. Naisvastaajista näin koki 37 prosenttia, miehistä 25.

Ei liene yllätys, että myös esileikki on naisille tärkeä asia. Naisista lähes kolmannes kokeekin seksihalujensa laskevan, jos esileikki jää liian lyhyeksi. Myös kumppanin liian kovakouraiset otteet sekä häpeä omaa kehoaan kohtaan vievät haluja noin kolmannekselta naisista.

– Naisten keskuudessa korostuva ajatusten harhailu, häpeä omasta kehosta sekä liian lyhyt esileikki saattavat jopa osittain linkittyä toisiinsa. Jos ajatukset ovat jossakin muualla, kuten omissa epävarmuuksissa, kestää kiihottumisessakin usein tavanomaista pidempään. Toisaalta jotkut naiset tarvitsevat pidempää esileikkiä kiihottuakseen riittävästi siitäkin huolimatta, että ajatusten harhailua tai epävarmuutta omasta kehosta ei olisi, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen  kommentoi tiedotteessa.

Lavikaisen mukaan ajatusten harhailuun seksin aikana voi toimia läsnäolo- ja rentoutusharjoitukset ja ylipäätään stressin vähentäminen elämässä.

Kondomi pilaa miesten halut

Jos edellä mainitut asiat saavat naisten halut latistumaan, korostuvat suomalaismiesten vastauksissa tyystin erilaiset tunnelman tappajat. Lähes joka neljäs suomalaismies kokee esimerkiksi kondomin käyttämisen laskevan halujaan.

– Huonot kokemukset kondomin käytössä, kuten erektion laskeminen kondomia asettaessa, saattavat aiheuttaa negatiivisen kierteen, jossa kondomista otetaan paineita. Jännityksen johdosta kondomin asettaminen voi epäonnistua kerta toisensa jälkeen. Kondomin laittaminen katkaisee väistämättä kiihkeän hetken, mutta kondomin asettamiseen kannattaa silti suhtautua rennoin mielin. Voi esimerkiksi miettiä, voisiko kondomin laittamisesta tehdä kiihottavan osan seksiä tai voisiko kondomin asettaakin seksikumppani, Lavikainen sanoo.

Katso videolta vinkit kondomin oikeaoppiseen käyttöön. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Yli 20 prosenttia tutkimuksen miesvastaajista mainitsi myös kumppanin karvoituksen latistavan tunnelmaa.

– Suuseksissä tuuhea karvoitus voi olla joidenkin mielestä häiritsevä seikka, mutta pääasiassa ajatus siitä, että naisen alapään tulisi olla sheivattu, juontaa vahvasti juurensa pornoteollisuudesta. Toisaalta osa miehistä myös kiihottuu karvoituksesta, Lavikainen kertoo.

Epävarmuutta vartalosta

Etenkin nuorilla aikuisilla epävarmuus tai häpeä omasta vartalosta vie seksihaluja – näin kertoo jopa joka kolmas 18–24-vuotias suomalainen. 25–34-vuotiailla sekä 35–44-vuotiailla suomalaisilla seksihaluja vievät puolestaan muita ikäryhmiä huomattavasti enemmän muualle harhailevat ajatukset. Liian lyhyt esileikki puolestaan laskee erityisesti 65–70-vuotiaiden haluja.

Lavikaisen mielestä eroavaisuudet selittyvät ikäryhmille tyypillisillä elämänvaiheilla.

– Nuorten keskuudessa ulkonäöllä voi olla korostunut merkitys, jolloin myös omasta itsestään ja itsensä kelpaamisesta saatetaan olla herkemmin epävarmoja. Kolmen-neljänkymmenen ikävuoden tietämillä elämä on keskimäärin kiireisempää, ja on täysin normaalia, että perhe-elämä, stressi ja työasiat voivat ajaa ajatuksia pois seksistä.

Vanhemmilla ihmisillä puolestaan vaihdevuosien aikaansaamat hormonaaliset muutokset vaikuttavat kiihottumiseen ja orgasmin saavuttamiseen, jolloin niihin voi kulua pidempi aika.

Tee näin ennen seksiä

Lavikainen neuvoo virittäytymään tunnelmaan jo ennen petileikkejä, jotta seksihalut olisivat mahdollisimman korkealla tositilanteessa.

– Ennen seksiä kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka nostattavat omaa haluasi. Se voi olla vaikkapa ihokarvojen sheivaaminen, kivojen alusvaatteiden käyttäminen tai ihan mitä tahansa muuta, joka saa sinut tuntemaan olosi seksikkääksi. Toinen hyvä keino on ryhtyä muistelemaan sellaista seksikertaa, jolloin seksi on tuntunut erityisen hyvältä ja ollut todella kiihottavaa, Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja