Lasten fitnesskisoista nousi kohu – nyt liitto hautasi kritiikkiä herättäneen suunnitelman: "Saimme paljon palautetta"

Suomen Fitnessurheilun hallitus on päättänyt, ettei lajissa aloiteta kohua herättäneitä lasten fitnesskisoja. Liiton toiminnanjohtajan ehdotus kohtasi paljon vastustusta myös fitnessyhteisön sisällä.

Tapauksesta heräsi laaja keskustelu, kun liitto ilmoitti suunnittelevansa alimmillaan 12-vuotiaille suunnattujen kilpailuiden aloittamista.

Vain kaksi päivää myöhemmin Suomen Fitnessurheilu tiedotti peruvansa suunnitelmat. Lasten fitnesstoimintaa ei sen mukaan aloiteta ”missään muodossa”. Hallituksen päätös oli yksimielinen.

– Saimme palautetta alan toimijoilta, valmentajilta ja urheilijoilta. Suhtaudumme modernina lajiliittona kentän ääneen ja palautteeseen aina nöyrästi ja palvellen, sanoo Suomen Fitnessurheilu ry:n puheenjohtaja K.P. Ourama liiton tiedotteessa.

Kisasuunnitelman takana ollut toiminnanjohtaja Ville Isola puolusti hanketta muun muassa Ylen ja Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Miten saat 12-vuotiaan motivoitumaan harjoittelusta, jos hänelle pitää sanoa, että neljän vuoden päästä pääsee kilpailemaan? On tarjottava joku kilpailumuoto, jotta he pysyvät lajissa mukana, Isola kommentoi tiistaina Ilta-Sanomille.

Sen sijaan fitnessurheilun tähti Pernilla Böckerman suhtautui Ylen haastattelussa asiaan kriittisesti. Hän ei näe terveeksi, että lapsia arvostellaan ulkonäön perusteella.

Ouramon mukaan nyt tehty päätös ei ole epäluottamuslause Isolaa kohtaan. Liitto näkee toiminnanjohtajan lajin eteen tekemän työn edelleen ansiokkaaksi.

– Teimme päätöksen yhdessä, Ouramo toteaa.

– Liitossa keskitymme jatkossa nykyisiin kilpailusarjoihin ja pyrimme toteuttamaan tasokasta koulutusta valmentajille, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat