Mainos

Lasse Pöysti saapui Linnaan poikansa avustamana – tältä 90-vuotias näyttelijälegenda näyttää nyt!

3:46

90-vuotias Lasse Pöysti saapui Linnan juhliin pyörätuolissa.

Näyttelijä Lasse Pöysti saapui juhlimaan satavuotiaan Suomen itsenäisyyttä Presidentinlinnaan pyörätuolissa. 90-vuotias hyväntuulisen oloinen mies kätteli presidenttiparia iloisena.

Pöysti lopetti uransa vuonna 2012. Hän esiintyi viimeisessä näytöksessään Helsingin Kaupunginteatterissa 27. lokakuuta. Suomen tunnetuimpiin näyttelijöihin lukeutuva Pöysti valmistui ylioppilaaksi 1945 Helsingin normaalilyseosta. Suomen kansan tietoisuuteen hän nousi Ollina Suomisen perhe -elokuvista.

Ensimmäinen Suomisen perhe -elokuvista valmistui vuonna 1941. Pöysti oli vasta 14-vuotias näytelleessään elokuvassa. Pöysti on näytellyt uransa varrella yli neljässäkymmenessä elokuvassa, minkä lisäksi hän on ohjannut useita elokuvia. Hän on saanut jopa viisi Jussi-patsasta. 

Pöysti on näytellyt uransa varrella yli neljässäkymmenessä elokuvassa, minkä lisäksi hän on ohjannut useita elokuvia. Hän on saanut jopa viisi Jussi-patsasta. Teatteriuransa lisäksi Pöysti ohjasi kahdeksan elokuvaa ja lukuisia tv-ohjelmia. Toukokuussa 1955 hän ohjasi ja juonsi Suomen ensimmäisen televisiolähetyksen.

3:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.