Laskettelukausi on alkanut koko maassa – Vihti Skin toimitusjohtaja: "Hintojen nousu ei iske Suomen hiihtokeskuksiin muun Euroopan tavoin"

5:20
Minkälaisilla valteilla etelän hiihtokeskukset kilpailevat pohjoisen isoja keskuksia vastaan? Näin vastaa Vihto Skin Sami Uotila

Talven laskettelukausi on alkanut nyt etelää myöten. Vihti Ski Centerin toimitusjohtaja Sami Uotila arvelee MTV Uutiset Liven haastattelussa, että inflaatio tuskin iskee Suomen hiihtokeskuksiin muun Euroopan tavoin.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Suomen 67 aktiivisesta laskettelukeskuksesta 22 on avannut jo tälle kaudelle palvelunsa. Kaikissa ei ole vielä rinteitä auki, mutta lukuun lasketaan nekin, joissa on esimerkiksi maastohiihtolatuja avoinna. 

Pohjoisen Suomen 22 keskuksesta avoinna on 12, muun muassa ensimmäisten joukossa avautuneet Ruka ja Levi. 

Keski-Suomen 23 keskuksesta vasta neljä palvelee tällä hetkellä, ja eteläisen Suomen 22 kohteesta kuusi on jo avoinna. 

Yksi niistä on Vihti Ski Center, jonka toimitusjohtajan Sami Uotilan mukaan laskettelijatkin ovat vasta-avatut rinteet jo löytäneet.  

– Takana on kaksi hyvää, lumirikasta talvea ja tämäkin talvi näyttää nyt hyvältä, Uotila kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

1:57
Katso myös: MTV Alpeilla: Lumessakin säästellään – hiihtokeskukset talousvaikeuksissa

Suomen rinteissä ei kärsitä inflaatiosta muun Euroopan tavoin

Keski- ja Etelä-Euroopassa Alpeilla energian hinnan nousu on vaikuttanut laskettelukeskusten toimintaan. Muun muassa hiihtohissien vauhtia on hidastettu.

Suomessa vaikutukset ovat Uotilan mukaan vähäisempiä.

– Totta kai täytyy olla sähkön kulutuksen kanssa tarkkana, muitta en usko, että Suomessa ruvetaan esimerkiksi radikaalisti hidastamaan hissejä. 

– Totta kai se helpottaa, että lumetus tapahtuu pääasiassa yöaikaan, pyhinä ja loma-aikoina ja arkikulutus on pienempää. 

Minkälaisilla valteilla etelän pienet hiihtokeskukset kilpailevat isompia pohjoisen keskuksia vastaan? Sami Uotila vastaa jutun alussa olevalla videolla.

6:16
Katso myös: Houkutteleeko hiihtolatu? Näin voitelet vanhat, varaston perukoilta löytyneet sukset

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja