Mainos

Lapsimurhaajakuvien nettilevittäjiä uhkaa syyte Britanniassa

Britannian oikeusministeri on puuttunut kovalla kädellä maan kenties tunnetuimpien lapsimurhaajien kuvien levittämiseen sosiaalisessa mediassa. Kuvien levittäjiä uhkaa syyte oikeuden halventamisesta.

Kymmenvuotiaat Jon Venables ja Robert Thompson tuomittiin vuonna 1993 kaksivuotiaan James Bulgerin julmasta murhasta Liverpoolissa.

Kasvatuslaitokseen suljettu kaksikko vapautui vuonna 2001. Molemmat saivat vapauduttuaan uuden henkilöllisyydet. Britannian oikeuslaitos on kieltänyt kaksikon nykyisen henkilöllisyyden paljastavien kuvien tai tietojen paljastamisen.

Facebookissa on kuitenkin julkaistu viime aikoina kuvia, joiden väitetään esittävän nyt 30-vuotiaita Venablesia ja Thompsonia.

Britannian oikeusministerin Dominic Grieven mukaan kuvien levittäjät saattavat asettaa vaaraan myös viattomia ihmisiä, sillä kenelläkään ei ole varmuutta siitä, keitä Facebookissa leviävät kuvat esittävät.

Oikeusministeri ei kerro, kuinka montaa henkilöä vastaan syytteet on määrä nostaa. Oikeuden halventamisesta voidaan langettaa joko vankeus- tai sakkotuomio.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.