Mainos

Lapsiasiavaltuutettu toivoo iltapäivälehdiltä lööppiharkintaa

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan mukaan lapsella on oltava oikeus tulla suojelluksi haitallisilta mediasisällöiltä, jotka ovat esillä julkisella paikalla.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula toivoo iltapäivälehdiltä harkintaa lööppien laadinnassa. Aulan mukaan lapsiasiavaltuutetun toimistoon on tullut lukuisia yhteydenottoja, joissa ollaan huolissaan lasten mahdollisesta ahdistumisesta ja peloista lööppien sisällön vuoksi.

Mainonnan eettinen neuvosto totesi viime joulukuussa yhden lööpin alan eettisten periaatteiden vastaiseksi. Iltapäivälehdet itse katsovat, että myyntijulisteet eivät ole mainoksia vaan journalismia. Lapsiasiavaltuutettu toivookin tiedonvälityksen ja mainonnan eettisten periaatteiden nykyistä parempaa yhteensovittamista iltapäivälehtien markkinoinnissa. Hänen mukaansa lapsella on oikeus tulla suojelluksi haitallisilta mediasisällöiltä, jotka ovat esillä julkisella paikalla.

- Parasta olisi, että iltapäivälehdissä itse pohdittaisiin keinoja, joilla voidaan yhdistää journalistisen työn tarpeet, mainonnan etiikka ja lapsen suojelun näkökulma, Aula sanoo.

Lapsiasiavaltuutetulle on avattu myös omat verkkosivut osoitteessa www.lapsiasia.fi. Sivuilla on uutisia ja tietoa lapsiasiavaltuutetun työstä sekä lapsen oikeuksiin ja lapsipolitiikkaan liittyvää asiakirja-aineistoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.