Lapsettomuudesta kärsinyt pariskunta antoi adoptiolapsensa pois raskausuutisen myötä: ”Hylkäsin lapset, jotka oli jo kerran hylätty”

Perhe adoptoi 1-vuotiaan 20 vuotta sisartaan myöhemmin 1:22
Videolla kerrotaan perheestä, joka adoptoi 1-vuotiaan 20 vuotta sisartaan myöhemmin.

Lapsettomuudesta kärsinyt brittiläinen pariskunta kertoo Daily Mailille antaneensa adoptiolapsensa pois, kun he saivat kuulla odottavansa lasta. Päätös ei ollut helppo, ja se aiheuttaa syyllisyyttä edelleen.

Joulukuussa 2014 Ali Sanders sai Michael-puolisonsa kanssa ilouutisia. He saisivat adoptoida kahdeksankuukautiset kaksospojat, jotka jopa näyttivät Michaelilta.

Ali oli aina halunnut olla äiti. Perheen perustaminen ei ollut kuitenkaan sujunut odotetusti. Ali ja Michael kärsivät lapsettomuudesta: Ali ei ovuloinut, Michaelin sperman laatu oli heikentynyt. Kun raskaus ei onnistunut luonnollisin menetelmin, pariskunta päätti adoptoida.

Saadessaan pienet suloiset kaksospojat kotiinsa, Ali kuitenkin tunsi olonsa onnellisen ja innostuneen sijaan lamaantuneeksi ja tyhjäksi. Oloa pahensi se, että Michael tuli hyvin toimeen vauvojen kanssa ja tunsi olonsa isäksi.

Ali oli yksinäinen perheensä ympäröimänä.

Lääkärillä oli hätkähdyttäviä uutisia


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Adoption jälkeen adoptiovanhempi voi kokea adoption jälkeistä masennusta, samoin kuin biologiset vanhemmat voivat kokea synnytyksen jälkeistä masennusta. Ali ei kuitenkaan uskonut, että masennus oli hänen ongelmansa.

– Ensisijainen muistikuvani on, että istuin ja rukoilin, että kaksoset eivät heräisi, koska kun he heräsivät, minun pitäisi mennä takaisin leikkimään äitiä, Ali sanoo.

Michael pyysi vaimoaan menemään lääkäriin vain päivä sen jälkeen, kun kaksoset olivat saapuneet adoptiovanhempiensa kotiin. Lääkäri pyysi Alilta virtsanäytettä. Palatessaan tulosten kanssa lääkärillä oli ällistyttäviä uutisia: Ali oli raskaana.

Syyllisyys kulkee mukana edelleen

Varmistuttuaan testituloksesta Ali ja Michael tekivät päätöksensä ja keskeyttivät adoptioprosessin. Ali soitti sosiaalityöntekijälle ja sanoi ettei uskoisi, että pariskunta voisi pitää kaksosia. Kaksospojat palasivat perhehoitajan huomaan samana iltana.

Kaksospoikien luovuttamisen yhteydessä Ali ilmaisi tunteensa lapsia kohtaan ensimmäisen kerran. Hän itki ja itki. Jokin hänen sisällään meni rikki, Ali luonnehtii.

– En usko, että syyllisyys katoaa koskaan. Hylkäsin lapset, jotka oli jo kerran hylätty.

Ali epäilee, että adoptio oli tuhoon tuomittu raskauden vuoksi. Hänen odottava kehonsa ei suostunut kiintymään vauvoihin, jotka eivät olleet geneettisesti hänen omiaan, Ali uskoo.

Muistot kaksosista eivät katoa

Nyt Alin ja Michaelin esikoispoika on kolmevuotias. Pikkusiskon laskettu aika on lokakuussa.

Vaikka Ali ja Michael eivät voisi olla onnellisempia, he eivät ole unohtaneet kaksospoikia. Kun pari sai joulukuussa 2014 kuulla saavansa adoptoida lapset, he ostivat kaksi pipariukkoa joulukuusen koristeeksi. Koristeet muistuttavat heitä edelleen mahdollisuudesta, joka ei ollutkaan heidän omansa.

Alia helpottaa se tosiasia, että kaksoset löysivät lopulta kodin ja varmuus siitä, että hän teki ainoan oikean ratkaisun. Alin suurin toive on, että jonain päivänä kaksoset koputtavat hänen oveensa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat