Mainos

Lapsenmurhaaja-raiskaajan vapautus suututti kanadalaiset

Vuonna 1981 viisivuotiaan Kimberleyn murhasta ja lukuisten naisten raiskauksesta vankilaan tuomitun Harold David Smeltzerin vapauttaminen 28 vuoden linnakeikan jälkeen on aiheuttanut raivoa kanadalaisissa.

Smeltzer sai puolen vuoden ehdonalaisen vapauden, kun viranomaiset myönsivät hänelle oikeuden siirtyä asumaan Reginan kaupungissa sijaitsevaan vankilasta päässeiden asuntolaan. Päätös tehtiin, vaikka muun muassa murhatun Kimberleyn perhe vastusti vapauttamista.

- Olen hyvin pettynyt, sanoi murhaa vuonna 1980 tutkinut Darrell Wilson.

Hän ei epäile, etteikö Smeltzer uusisi tekojaan ja pelkää yhteiskuntansa turvallisuuden nyt järkkyvän.

- En usko hetkeäkään, etteikö hän tekisi kauheuksia uudestaan. Pelkään etenkin Reginan kaupungin puolesta, mutta kuka tietää, mihin hän matkustaa.

Kanadan oikeusjärjestelmä on saanut tapauksen johdosta runsaasti kritiikkiä. Smeltzerin väitettiin hyökänneen jopa 40 naisen kimppuun, mutta syytteitä hänelle luettiin vain muutamasta.

Vapautuspäätöksen antanut lautakunta perusteli Smeltzerille myönnettyä vapautta sillä, että tämä on osoittanut katumusta ja tiedostaa tilansa.

Viimeisten viiden vuoden aikana Smeltzer on ollut vapaalla kaikkiaan 137 eri otteeseen ja kertaakaan hän ei ole joutunut ongelmiin.

Smeltzer ei saa vapautensa aikana olla kanssakäymisessä alle 18-vuotiaiden kanssa, paitsi jos henkilö on aikuisen seurassa ja aikuinen tuntee Smeltzerin taustat. Smeltzerin tulee myös käydä seksuaalirikollisille suunnitellussa terapiassa.

Asiasta kertoi verkkopalvelu canada.com.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.