Tuorein näyte tutkittu, ei uusia koronaviruslöydöksiä Lapin keskussairaalassa – altistuneiden henkilöllisyyden selvittäminen osoittautunut vaikeaksi

Tällainen on sairaalan eristyshuone, jollaiseen koronaviruksen saanut kiinalaisturisti on sijoitettu 4:20
MTV Uutiset Live esitteli aiemmin sairaalan eristyshuoneen, jollaiseen koronaviruksen saanut kiinalaisturisti on sijoitettu.

Lapin keskussairaalassa karanteenissa olevalla kolmannellakaan ihmisellä ei ole koronavirusta. Asiasta kertoo Lapin sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Suomessa koronavirukselle altistuneista on tavoitettu 12. Kaikkiaan altistuneita on 24. 

Jo aiemmin kerrottiin, että kahdella muulla testatulla altistuneella ei ole tartuntaa. He olivat altistuneet pitkäaikaisesti Kiinan Wuhanista leviämään lähteneelle koronavirukselle.

Lapin keskussairaalassa on hoidettavana yksi kiinalainen Wuhan-koronaviruspotilas. Hänen vointinsa ja yleistilansa on sairaanhoitopiirin johtajan Jari Jokelan mukaan edelleen hyvä.

Neljä pitkäkestoisesti altistunutta on karanteenissa keskussairaalan tiloissa. Heistä otettuja näytteitä ei tällä hetkellä Jokelan mukaan ole analysoitavana. Uusia näytteitä otetaan tarvittaessa oireiden ja riskiarvion edellyttämällä tavalla.

Puolet altistuneista tavoitettu

Altistuneita on yhteensä 24, joista 12 eli puolet on tähän päivään kello 18 mennessä tavoitettu. Vielä tavoittamatta oleva altistuneet ovat osallistuneet matkailun ohjelmapalveluihin.

Heidän henkilöllisyytensä selvittäminen on Jokelan mukaan osoittautunut vaikeaksi. Lapin sairaanhoitopiirin apuna on kaksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijaa, jotka selvittävät altistuneiden henkilöllisyyttä. 

Lue myös:

    Uusimmat