Länsi voitti Idän superissa – Kosonen paras pelaaja

Länsi otti jo neljännen peräkkäisen voiton Idästä pesäpallon huippu-ottelussa sunnuntaina Seinäjoella.

Ottelusta tuli kahden huippulukkarin Lännen Topi Kososen ja Idän Toni Kohosen näytös. Molemmat pitivät vastustajan lyöjät tiukasti aisoissa taitavilla oivalluksilla ja loistavilla näpäysten hakemisilla. Takalautaan sijoitetut ja sopivan matalat syötöt purivat myös pomppulyöjiin ja vaikeuttivat näin ratkaisevasti tilanteiden rakentelua.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vain yksi juoksu. Kotikentällään pelannut JymyJussien jokerihirmu Jukka-Pekka Vainionpää yllätti Idän etukentän lyömällä viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä näpäyksen, josta pallo heitettiin ohi kotipesän. Topi Kosonen toi jakson voittojuoksun.

- Kyllä sieltä kentästä aina paikka löytyy, kun tarkasti hakee, Vainionpää kommentoi yllättävää ratkaisuaan.

Muuten avausjakso oli täysin ulkokenttien dominointia. Molempien joukkueiden lukkarit ja etukenttä pelasivat sataprosenttista ulkopeliä, eikä tilanteita saatu aikaan millään.

Puputti iski saumaan

Toisen jakson avausvuorossa Lännen Henri Puputti iski saumaan ja nopea Teemu Isoketo syöksyi kotiin. Itä tasoitti omalla sisävuorollaan, kun Mikko Kemppaisen lyönti sirvahti ulkopelaajan räpylästä ja Tommi Mäentausta ehti kotiin. Numeroissa 1-1 edettiin aina kolmanteen vuoroon. Idän kärki järjesti ajon Toni Kohoselle, joka kiitti ja iski pallon kolmosrajasta läpi.

Katsomorakenteet pysäyttivät, mutta Antti Hartikainen toi jakson voittojuoksun.

Ottelu ratkaisu tapahtui supervuorossa. Ratkaisijana oli jälleen Lännen jokeri Jukka-Pekka Vainionpää. Nyt miehen bravuuri, kolmospuolen kumuralyönti löysi oikean paikan, ja Sami Haapakoski sai tuulettaa voittojuoksua.

Kosonen juhlien kohde

Kentän paras oli voittajajoukkueen lukkari Pattijoen Urheilijoiden Topi Kosonen. Hänen työskentelynsä lautasen vieressä oli viiltävää. Mieheltä onnistui ulkopelissä kaikki.

- Lukkaripeli meni ihan hyvin ja saatiin sotkettua kaverin sisäpeliä sopivasti, väärät osuivat kohdilleen ja joku näpyn hakukin onnistui. Totta kai ulkopeli on aina yhdeksän pelaajan yhteistyötä, että kunnia kaikille, Topi Kosonen kommentoi.

Länsi käytti pelissä erikoista kahden pelinjohtajan taktiikkaa. Sami-Petteri Kivimäki ja Jussi Järvinen vuorottelivat viuhkassa vuoropareittain. Kivimäki näki kuitenkin pelin ratkenneen ulkovuoroissa.

- Kyllä ulkopeli saatiin hitsattua heti alusta lähtien hyvälle tasolle. Pystyttiin pitämään Itä vähillä juoksuilla. Sisäpelissä meillä löytyi muutama ratkaisija enemmän. Nämä Itä-Länsi-pelit ovat aina ulkopelin juhlaa, kun katsomorakenteet tiivistävät pelin keskelle. Myös maan parhaiden pelaajien ulkopelitaidot ovat huippuluokkaa, Kivimäki tiivisti pelin juonen.

Idän ykköspalkittu Sotkamon Jymyn lukkari Toni Kohonen pelasi jo 18. Itä-Länsi-ottelun ja oli jälleen kentän parhaimmistoa.

- Tilanteiden rakentelu oli meille tänään vaikeaa. Nykypesäpallossa pelataan liiaksi ulkopelin kautta ja se on valitettavaa. Totta kai paikkoja myös ulkokentistä löytyy, mutta huippupelaajat tietävät ne ja peittävät. Näin tapahtui tänään ja siksi juoksut jäivät vähiin.

Lue myös:

    Uusimmat