Mainos

Lännen Tehtaiden tulos koheni

Yhtiö arvioi, että sen koko vuoden kertaeristä putsattu liikevoitto nousee jonkin verran viime vuotta paremmaksi.

Elintarvike- ja rehuyhtiö Lännen Tehtaat paransi tulostaan alkuvuonna. Yhtiö tahkosi tammi-kesäkuussa voittoa ennen veroja 3,7 miljoonaa euroa. Vuosi sitten vastaavaan aikaan tulos oli 1,2 miljoonaa euroa tappiollinen.

Lännen Tehtaiden liikevaihto oli alkuvuonna 200 miljoonaa euroa, kun taas vuosi sitten liikevaihtoa kertyi 202 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan Apetit Pakasteet -liiketoimintayksikön tuloksen kohenemiseen vaikutti kustannustehokkuuden paraneminen. Liikevaihdon kasvu ja tuottavuustoimenpiteet puolestaan paransivat Apetit Kalan tulosta selvästi.

Lännen Tehtaiden muiden toimintojen liiketulos heikkeni viime vuodesta. Yhtiön mukaan tulokseen sisältyy 0,6 miljoonaa euroa kertaluontoisia kuluja, jotka tulivat lähinnä Harvialan osakkeiden myynnistä. Tulosta söi myös konsernin rakennemuutos.

Yhtiö arvioi, että sen koko vuoden kertaeristä putsattu liikevoitto nousee jonkin verran paremmaksi kuin viime vuonna. Koko konsernin liikevaihdon arvioidaan nousevan 400 miljoonaan euroon mutta jäävän viime vuotta pienemmäksi sokerimyynnin poisjäämisen vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.