Mainos

Laivassa vakituisesti asuvien pulma ratkeamassa – asuntolaivat saamassa virallisen osoitteen Helsingissä

Helsinkiläiset, jotka tahtovat asua laivassa vakituisesti, näyttävät vihdoin saavan virallisen kotilaiturin. Kaupunki on osoittanut tarkoitukseen vanhan laiturin Kipparlahdesta.

Asuntolaivurit ry on yli 11 vuotta vanha yhdistys, joka on aktiivisesti etsinyt ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetuille laivoille laituripaikkoja. Asia ei ole ollut mutkaton.

– Kukaan ei ole vastustanut asiaa, mutta kun tämä on kuulunut usealle virastolle, niin hidastaahan se. Yhdelle on kuulunut laituri, toiselle laiturin vieressä oleva maa, kolmas on vastannut kunnallistekniikasta ja niin edelleen. Nyt kun tämä kaikki on yhden viraston alaisuudessa, niin uskon ja toivon asioiden edistyvän vihdoin, kertoo Asuntolaivurit ry:n puheenjohtaja Mervi Wennerstrand.

Lautat, proomut ja kelluvat kodit eivät ole asuntolaivurien sarkaa.

– Kaikki jäsenaluksemme ovat runkokatsastettuja, merikelpoisia ja asumiskelpoisia. Nämä kaikki ovat omilla koneilla kulkevia laivoja, kertoo Wennerstrand.

Käytännössä ihmisiä asuu laivoissa, mutta heillä on pakko olla varsinainen osoite jossakin muualla. Laivalaituria kun ei hyväksytä pysyväksi osoitteeksi.

Asuntolaivurit-yhdistyksessä on yli 40 jäsentä ja jäsenaluksia on 23. Kipparlahdesta osoitettu laituri ei ratkaise koko kysymystä kertaheitolla, sillä suunnitellulla kylkikiinnityksellä siihen mahtuu korkeintaa seitsemän alusta.

– Eihän meidän kaikkien tarvitse samassa paikassa olla, toteaa puheenjohtaja Wennerstrand.

Kaupunki hakee parhaillaan tahoa – yhdistystä tai yritystä, jolle vuokrata Kipparlahden laituri. Haettu taho voi hyvinkin olla Asuntolaivurit ry, joka sitten hoitaisi laituria ja vuokraisi paikkoja jäsenilleen. Haku jatkuu syyskuun puoliväliin asti, joten päätöksiä lienee odotettavissa syksyn aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.