Laihduttaja-Tane: Jo 15 kiloa on lähtenyt

Studio55.fissä seurataan kevään ajan yhteensä kymmenen yli viisikymppisen laihdutusurakkaa. Tauno "Tane" Malola kertoo nyt päiväkirjassaan kokemuksiaan laihdutustaipaleen viimeiseltä kuukaudelta.

Terveystarkastus

Lukiessani testiryhmäläisten päiväkirjoja kiinnittyi huomioni jäsenten terveydentilaan. Pekankone hyytyi, Maurinflunssa vei tehot keventämisestä ja paino junnaa paikoillaan!

On aika tarkastella omaa terveystilannettani, ja koska meillä on tapana hoitaa kaikki asiat kotona, terveydenhuoltokin umpisuolen leikkaukseen asti, valkoinen takki päälle ja mittailemaan arvoja:

Pituus: 186 cm , ei muutoksia

Paino: 99 kg , muutos –15 kg

Verenpaine: 127/81, arvo luokitellaan normaaliksi ja on paras vuoden 2012 mittaustulos.

Pulssi: 49, harvakseen lyö mutta mihinkäs tässä on kiire?

Painoindeksi: pudonnut 28,6.

Suomen Leijona-joukkueen jäsenistä tarkistin mm. Joonas Järvisen ja Jesse Väänäsen painoindeksin 26,6. Jos normaali painoindeksi määritellään tasolle 20–25, näyttää Suomen jääkiekkojoukkueen jäsenillä olevan merkittävä ylipaino, ja muutaman kilon pudotusta suositellan? Taitaa vaan olla pojilla vähän kiinteämpää tavaraa luiden ympärillä, joten pidetään itsellä edelleen tavoitteena se 25.

Äitienpäivä osoittautui juuri niin haasteelliseksi kuin oli odotettavissakin. Aamu alkoi valmistamalla Rouvalle Äitienpäivä-aamiainen, lounas syötiin buffet-pöydästä, ja kalorien määrittely tuli vähän kuin lonkalta vedettynä.

Illan aikana onnittelukäynti oman äidin luona, ja kuten 86-v. mummon tapoihin kuuluu, tarjolla on täytekakkua, kahta lajia kuivakakkua ja kolmenlaisia pipareita. Ei auta selitellä Keventäjät-ohjelman tavoitteita. Kaikkia seitsemää sorttia piti ottaa, kaloriarvot paukkuu yli rajojen. Pienenä lohtuna omalletunnolle jäi kuitenkin ennen lounasta suoritettu golf-kierros. Neljä tuntia 10 minuuttia pienen valkoisen pallon perässä söi noin 1 700 kaloria, joten eiköhän tästäkin selvitä.

Loppurutistus alkaa: takana 13 viikkoa ja –15 kg, vyötärö kaventunut 15cm, aikaa toukokuun loppuun vajaat kolme viikkoa, ja tavoitteesta puuttuu 4 kg. Lisää liikettä, pyöräilyä, golfia ja puutarhan hoitoa, aika käytetään tehokkaasti joten välipalamussutteluunkaan ei jää aikaa.

Tsemppiä kollegoille, pienet vastoinkäymiset ovat ainoastaan hyvästä ja nostattavat suomalaisen sisun voittoon !

Lue myös Tanen aiempia kertomuksia laihduttamisesta:

Lue myös:

    Uusimmat