Studio55.fissä seurataan kevään ajan yhteensä kymmenen yli viisikymppisen laihdutusurakkaa. Tauno "Tane" Malola kertoo nyt päiväkirjassaan kokemuksiaan ensimmäiltä painonpudotusviikoilta.
Formula 1 -kauden alun edeltävän viikon suurin kansainvälinen uutinen tuli Red Bull -tallin aussi-kuskilta Mark Webberiltä. Mark huhki koko talvikauden lenkillä ja kuntosalilla pudottaakseen painoaan. Painonpudotus oli peräti yksi kilo, ja tällä pudotuksella voidaan säätää Markin auton balanssi tasapainoiseksi.
Tarkkaa touhua ovat formula-auton balanssit, oma korealaismerkkinen autoni on kulkenut balanssissa, vaikka ratin takana on istunut 116-kiloinen kuljettaja, mitä nyt apumiehen puoleiset renkaat vähän roikkuvat ilmassa. Säästyypähän kaksi rengasta kulutukselta, ja rahaa jää suklaakakkuihin ja hampurilaisiin.
Eipä noita säästöjä ole hampurilaisiin törsätty, kalastustarvikeliike sitä vastoin on sanut osansa pilkkitarvikkeiden myynnistä. Päivittäiset istumiset pilkkiavannoilla ovat tuottaneet ravitsevan ja terveellisen lisän vähäkaloriseen lounaaseen/päivälliseen.
Ruokapäiväkirjan liikuntasivulle merkitty "kalastus" antaa uskoman kalorimäärän kulutuslukeman: 1 308 kcal/1 tunti! Tässä lienee ohjelmointivirhe, koska 3 tunnin kalastus antaa saman lukeman, ja toisaalta aktiivikalastajana en ole löytänyt yhtään kalastuslajia, jossa kulutus olisi suurempi kuin kevyessä kävelyssä?
Yhtä kaikki, päijänteen ahvenet ovat makoisaa ruokaa paistettuna, savustettuna tai vaikkapa kalakukoksi leivottuna. Katsellessani repullista pieniä ahvenia muistui mieleeni ystävämme Heikin vuoden takainen kutsu: "Tulukaa kukkoo haukkaamaa ja kaljaa kittaamaa".
Huh, miten herkullista...
Eipä sitten muuta kuin ahvenia perkaamaan, ja talon Rouva noutamaan Reinbow-pekonia ja hapanleipätaikinaa paikallisesta marketista. Voideltuun uunivuokaan pohjalle kerros pekonia, päälle kerros ahvenia ja silputtua sipulia, mausteeksi mustapippuria, suola tulee pekonista. Sama toistetaan kerroksittain siten kun tavaraa riittää. Hapanleipätaikina muotoillaan noin puolen sentin paksuiseksi kanneksi vuokaan, uuniin lämpöä 175 astetta, ja noin puolentoista tunnin odottelu.