Laihduttaja-Mauri: Flunssa vei tehot kuntoilusta

Studio55.fissä seurataan kevään ajan yhteensä kymmenen yli viisikymppisen laihdutusurakkaa. Mauri Mäkinen kertoo nyt päiväkirjassaan kokemuksiaan laihdutustaipaleen viimeiseltä kuukaudelta.

Hei taas,

Viikot 17-18

Alkuun kaikki sujui, mutta nihkeästi etenkin laihdutusmielessä. Ilmeisesti viipyilevä flunssa haittasi koko jakson ajan.

Vappu tuli vietettyäkin sitten kotona 39 asteen kuumeessa ja kovan yskän sekä kurkkukivun seurassa.

Paino:

Vaikka sairastelu vei ruokahalun, ei painon suhteen ole tapahtunut juurikaan muutoksia, eli 98-100 kg on yhä sellainen vaihteluväli, eikä toivoakaan, että se lähtisi siitä putoamaan. Sairastelun aikana olen kuitenkin yrittänyt syödä ainakin sellaiset 1500 kcal/vrk, ja kerran meni reilusti yli 2500 kcal, eli pitkälle yli tavoitteen.

Ruoan laatu on myös heitellyt viime päivinä tosi paljon, sillä ulkoruokinnassa on oltu monesti johtuen viikonlopun ostosmatkailusta, alkaen jo Stockan hulluilta päiviltä, ja jatkuen Sokoksen ja Ideaparkkin vastaaviin houkutuksiin. Kuntoilua sekin, kun muistais vielä jättää lompakon kotiin.

Kuntoilu:

Tälle kahden viikon jaksolle kertyi kuntoilua oikein 10 kertaa ja kestoa peräti 18 tuntia, joka ei mielestäni ole edes vähän.

Uimassa kävin ekalla viikolla 2 kertaa yht, 3 km, mut tokalla viikolla en uinut lainkaan.

Lenkkeilin 24 km, mutta se nyt vaan ei suju, eikä voi vielä edes yrittää uudelleen, sillä niin kovalta se flunssa tuntui.

Käveltyäni 9 km lenkin ei sekään maistunut hyvältä? Yritin vähän kaikkea, jopa kaivoin Fitnespallonkin esille ja 38 min hikoilin, ja nyt sekin tuntui ylimääräisen raskaalta. Suursiivoukseen sain kulumaan 4 tuntia, eli pää märkänä melkein koko päivän.

Voimistelua ja venyttelyä olen päivittäin yrittänyt, mutta nyt sitäkin hyvin kohtuudella.

Toivottavasti ensviikolla Mallorcan lämpö auttaa hölkkäkunnonkin löytymiseen, että saisin edes puolikkaan Tukholmassa aikaiseksi. Viimeksi uituani 1 500 m lähdin tunnin päästä hölkkälenkille, mutta huomasin heti parin kilometrin jälkeen, että hölkkä ei tänään suju. Juosta jolkottelin kuitenkin 9 km, vaikka energiat olivatkin lopussa, tai tunne selvästi sellainen. Illalla alkoi sitten kurkussa tuntumaan pahalta ja aamulla jo kamalalta.

Ruokailu:

Ruoka ja sen valmistusopinnot alkavat heti, kun vaimon loma alkaa, niin päätin tässä ja nyt.

Meillä on kaksio siellä Mallorcalla, ja teemme itse ruokamme, joten siitä on ehkä hyvä aloittaa, mikäli rouva ottaa tarpeeni huomioon? Viime viikko meni melkeinpä maatessa, ja ruoka ei juuri käynyt edes mielessä, mutta söin sentään päivittäin aina jotain. Usein kuitenkin eineksiä tai keittoja, joita vaimo oli jääkaappiin annostellut lämmitettäväksi mikrossa.

Terveys:

Huomenna aamulla menen labraan ja joudun olemaan ravinnotta aamun. Ehkäpä tämä tästä taas sitten joskus.

Olin jakson alussa kirjoittanut muistiin, että "ihmeellistä kun allergiaoireet ovat pysyneet poissa? Yleensähän ne paljastuvat samaan aikaan, kun koirankakat lenkkiteillä." Lainaus lenkkipäiväkirjasta.

Tässä olen nyt potenut flunssan loppua kotosalla ja siivoillut paikkoja, pessyt ikkunoita ja odotellut, että kunto palautuisi edes entiselleen, ennenkuin lähden uudelleen rehkimään lenkille.

Puhuin "entisestä" ongelmasta, mutta nyt täytyy todeta, että näpyt ovat taas täällä. Naama kukkii kaikenlaista keltalakkia ja punahuntua, niinkuin aina ennenkin keväisin. Aikainen kevät oli siinä mielessä myöhässä. Yleensä allergiareaktiot ovat olleet voimakkaimmillaan siinä pajun kukinnan alusta pujon kukinnan lopuille. Ilmeisesti siedätys alkaa toimia sitten heinäkuun alkupuolella.

Tupakointini aikoihin, silloin ennen vuotta 1990, minulla ei ollut mitään allergiaa, mutta siitä huolimatta tuota aikaa en mitenkään kaipaa.

Nyt meni kuulemma pyykinpesukone rikki, joten on pakko lopettaa.

Terveisin Mauri.

Lue myös Maurin aiempia kertomuksia laihduttamisesta:

Lue myös:

    Uusimmat