Laihduttaja-Tane: Kuka kaventaisi kaapillisen isoksi jääneitä vaatteita?

Studio55.fissä seurataan kevään ajan yhteensä kymmenen yli viisikymppisen laihdutusurakkaa. Tauno "Tane" Malola kertoo nyt päiväkirjassaan kokemuksiaan laihdutustaipaleen puolivälistä.

Kilo ja viikko! Keventäjät-testiryhmäläisenä olen onnistunut pitämään tavoitteeni ja uskon olevani toukokuun lopulla 94 kilon tavoitteessa. Siitä matka jatkuu hivenen rauhallisempana kohti lopullista tavoitettani 92 kg, tämän uskon 186-senttiselle riittävän.

Kilo viikossa -tavoite onnistuu pitämällä mielessä kalorien kuluttaminen saamassa suhteessa kuin lipsahduksia leivoksiin on tullut. Keventäjät-ohjelmaa en ole noudattanut ruokasuositusten osalta juuri lainkaan, kalorisuosituksetkin olen alittanut päivittäin. Liikunnan osalta en ole vapaapäiviä pitänyt, ehkä jokunen keveämpi lenkki viikoittain mahtuu mukaan.

Pyöräilykausi tuli ja meni, lumi ja sohjo loma-asuntomme sivutiellä pitää pyörän tallissa ja lenkit sauvojen parissa. Viikonloppuna sisukas yritys pyöräillä kilometrin päässä olevalle "pikitielle" aiheutti komean voltin ja repeämän lenkkihousun polviin, Rouvalle paikkaamista, ja siitä sitten kohti turvallisempaa seikkailua.

Hyötyliikunnalla kyytiä kaloreille

Joka keväinen kevätrumbakin on aloitettu, loma-asunto maalataan kahdesta paikasta, sisältä ja päältä. 6-7 tuntia päivässä kahden viikon ajan maalitelan kanssa käynee myös liikunnasta, ainakin jos uskon ohjelman kalorikulutusta, 1 h = 463 kcal. Liikettä ainakin saadaan vartaloon ja toivotaan vyötäröllä roikkuvan jenkkakahvan kutistumista.

Kasvimaa odottaa kääntämistä, taimet istuttamista, perunat idättämistä, toki myös jokakeväinen pensaiden ja isompien kasvien siirto sinne "paremmalle paikalle". Että eiköhän kalorit saa kyytiä, ja siinä samalla löysä kiristyy ja lihakset kasvaa.

Ei työt harrastuksia haittaa. Vappuna aloitetaan golf-kausi ja siirretään maalaukset ja istutukset vuorokauden iltatunneille harrastusten tieltä. Kahden kuukauden aikana huikeasti noussut fyysinen kunto ja kevään tulon piristys antaa lisäpontta suoriutua töistä, harrastuksesta ja kevennyksestä.

Mitä tehdä isoille vaatteille?

Aamuinen painontarkistus huolestuttaa, muistan nuoruudestani että alle 100-kiloiset punnitan neuvolassa, missähän neuvolakortti mahtaa olla? Toinen huolenaiheeni löytyy vaatekaapista, rekissä on 5-6 pukua, useita suoria housuja ja pikkutakkeja, tai eihän ne pikkutakkeja ole vaan kokoa 56 tanakka.

Mistähän löytyisi räätälimestari, joka kohtuuhinnalla kaventaisi kaapillisen isoksi jääneitä vaatteita. Näin se menee, terveys käy rahapussin päälle, ja aasiattaret saavat työtä ja turvallisuutta vaateteollisuudesta.

Näillä mennään, keventäminen on helppoa ja hauskaa kun sen oikein oivaltaa.

Lue myös Tanen aiempia kertomuksia laihduttamisesta:

Lue myös:

    Uusimmat