Laihduttaja-Tane: Näin näläntunne siirretään

Studio55.fissä seurataan kevään ajan yhteensä kymmenen yli viisikymppisen laihdutusurakkaa. Tauno "Tane" Malola kertoo nyt päiväkirjassaan kokemuksiaan laihdutustaipaleen viimeiseltä kuukaudelta.

Kesä taitaa sittenkin saapua Suomeenkin. Ensimmäiset yli viidentoista asteen lämpötilat koettiin myös Keski-Suomessa, joskin yöllä lämpötilat ovat edelleen pakkasen puolella.

Päijänteen vapauduttua jäistä saadaan soutuvene vesille ja vaihtelua kuntoliikuntaan. Keväällä aloittamani pyöräilyharrastuskin kärsii viileistä ilmoista, entäpä sitten se teiden kunto?

Pääteillä asfaltin pinnassa suuria railoja, joissa renkaat rikkoutuvat, ja sivuteillä roudan sulaessa pinta pehmenee ja rikkoutuu siten, että pyöräilystä ei paljon nautintoa saa.

Eräs kalastajaystäväni sanoi, että missä varis hyppelehtii, sinne pilkkimieskin voi mennä. Onhan toki olemassa sellainen käsitys, että 5 cm jää kantaa ihmisen ja 2 cm pilkkimiehen.

Jotta marina kevään ankeudesta ei jäisi tähän purnataan nyt vielä golf-kenttien kunnostä. Väylät ovat runsaan veden peitossa, greenit muhkuraisia ja epätasaisia.

Vielä 6 kiloa jäljellä

Ei purnaaminen mitään auta, nyt täytyy kehitellä uusia liikuntamuotoja joilla saadaan kunto säilymään ja paino putoamaan. Vappu iski lievää takapakkia kun piti syödä perinteiset vappunakit, perunasalaatit ja tietysti se makea sima. Arjen koitettua alkaa uusi elämä, puutarhassa mullan ja hevosenlannan levitystä, polttopuiden tekoa ja iltapäivällä kierros golfia.

Alkuperäisestä tavoitteestani –19 kg toukokuun loppuun mennessä on jäljellä 6 kiloa. Kilo ja viikko ei matemaattisesti näytä riittävän, joten luetaampa Keventäjien asiantuntiaohjeita hivenen tarkemmin.

Oma kehitelmäni painonhallintaan on ollut nälän siirtäminen. Näläntunteen voi siirtää tunnilla-kahdella juomalla 3dl vettä ja lähtemällä vaikka pienellekin lenkille. 15-30 minuuttia kuluttaa mukavasti ja siirtää näläntunnetta jättäen ainakin yhden turhan välipalan pois päivässä.

Tulevaan viikon punnituksessa on tavoitteeni vastata kuten kauppiaat hintaa tiedusteltaessa: "99".

Kevään lämpöä Keventäjien testiryhmäläisille.

Lue myös Tanen aiempia kertomuksia laihduttamisesta:

Lue myös:

    Uusimmat