Lähteet: Vladimir Putin piilottelee huhuttua rakastajaansa ja parin neljää lasta Sveitsissä – ex-vaimo lapsineen lähetetty siperialaiseen "luksusbunkkeriin"

Vladimir Putin ja Sauli Niinistö: Kaikki kahdenkeskiset tapaamiset pikakelauksena 7:47
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö: Kaikki kahdenkeskiset tapaamiset pikakelauksena

Venäjän presidentti Vladimir Putin on lähettänyt perheenjäseniään lähteiden mukaan piiloon eri paikkoihin Ukrainan sodan takia.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä mtv-palvelusta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 

Venäjän presidentti Vladimir Putin piilottelee lähteiden mukaan huhuttua rakastajaansa, entistä olympiavoimistelija Alina Kabajevaa ja parin neljää lasta Sveitsissä, kertoo Page Six.

– Samalla, kun Putin jatkaa väkivaltaa Ukrainassa, hyökäten viattomia kansalaisia vastaan ja aiheuttaen pakolaiskriisin, hänen perhettään pidetään erittäin yksityisellä ja turvatulla alppimajalla jossain päin Sveitsiä, ainakin vielä nyt, lähde kertoo. 

Putinilla, 69, ja Kabajevalla, 38, on kertoman mukaan neljä yhteistä lasta. Asiaa ei ole kuitenkaan koskaan virallisesti vahvistettu. Lähteiden mukaan parilla olisi 7-vuotiaat kaksostytöt, jotka syntyivät Sveitsin Luganon lähettyvillä vuonna 2015. Putinilla ja Kabajevalla uskotaan myös olevan kaksi poikaa. 

– Kaikilla lapsilla on Sveitsin passit, joten luultavasti myös Kabajevalla on, lähde kertoo. 

Mikäli Putin todella piilottelee perhettään Sveitsissä, saattaa päätös kostautua presidentille myöhemmin. Putin on lähteiden mukaan luottanut siihen, että Sveitsi pysyy neutraalina Ukrainan sodasta huolimatta, mutta toisin kävi: Sveitsi ilmoitti helmikuun lopulla historiallisesti asettavansa muiden EU-maiden tavoin ankaria pakotteita Venäjää sekä tiettyjä korkea-arvoisia virkamiehiä kohtaan maan hyökättyä Ukrainaan torstaina 24. helmikuuta, kertoo CNN.

Sveitsin asettamat pakotteet kohdistuvat myös Putiniin, muttei ole tarkkaa tietoa siitä, miten ne lopulta häntä, Kabajevaa tai parin lapsia koskevat, sillä heillä kaikilla on Sveitsin passit. Lisäksi Putinin henkilökohtainen omaisuus on erittäin tarkoin piiloteltu sekä varjeltu. 

Erittäin yksityinen elämä

Venäjän presidentti on erittäin tunnettu siitä, ettei hän vastaa yksityiselämäänsä koskeviin kysymyksiin. 

– Minulla on erittäin yksityinen elämä, johon en suo pääsyä. Olen aina reagoinut negatiivisesti niihin, jotka räkäisine nenineen ja eroottisine fantasioineen tunkeutuvat muiden elämiin, on hän todennut yksityiselämästään aikoinaan.  

Putinilla on myös kaksi aikuista tytärtä, 36-vuotias Maria sekä 35-vuotias Katerina edellisestä liitostaan entisen lentoemännän Lyudmila Shkrebnevan kanssa. Presidentti ei puhu käytännössä koskaan lapsistaankaan julkisesti, mikä on aiheuttanut hämmennystä sen suhteen, että kuinka monta lasta Putinilla oikeasti onkaan. 

Shkrebneva ja Putin olivat naimisissa noin kolmenkymmenen vuoden ajan, ennen kuin he erosivat vuonna 2013. Parin tytär Maria syntyi Leningradissa vuonna 1985 ja Katerina puolestaan Saksassa vuonna 1986, jossa perhe asui tuohon aikaan, Putinin työskennellessä tiedustelupalvelu KGB:ssä. 

Putinin hallinnon virallisilla nettisivuilla on Shkrebnevan lausunto, jossa hän ylistää entisen puolisonsa olevan "rakastava sekä omistautunut isä lapsilleen". 

– Kaikki isät eivät ole niin rakastavia lapsiaan kohtaan kuin hän on. Hän on myös aina hemmotellut heitä, kun minä taas olin se, jonka piti pitää kuria, kuuluu Shkrebnevan nimissä tehty lausunto sivustolla. 

Hiljattain uutisoitiin, että Putin piilottelisi ex-vaimoaan ja parin yhteisiä lapsia luksusbunkkerissa "maanalaisessa" kaupungissa Siperiassa.

Voimistelijasta huippupalkattuun virkaan

Voimistelu-urallaan Kabajeva voitti kaksi olympiamitalia, 14 maailmanmestaruusmitalia sekä 21 Euroopan-mestaruusmitalia. Kabaevan on kuvailtu olevan "Venäjän notkein nainen" ja hän on poseerannut kerran alastonkuvissa eläimen turkkiin kietoutuneena miestenlehdessä.

Vuonna 2008 venäläinen sanomalehti Moskovsky Korrespondent julkaisi artikkelin, jonka mukaan Putin olisi eronnut vaimostaan ja olevan aikeissa mennä naimisiin Kabajevan kanssa. Kreml kiisti asian ja sanomalehti lakkautettiin. Lähteiden mukaan Putin ja Kabajeva kuitenkin olisi vihitty avioliittoon salaisessa ortodoksiseremoniassa. 

Kabajeva tunnetaan urheilu-uransa lisäksi myös politiikan puolelta, sillä hän toimi vuosina 2007-2014 duumassa Yhtenäisen Venäjän kansanedustajana. Vuonna 2014 Kreml nimitti Kabajevan johtamaan valtion omistamaa National Media Groupia, ja huhujen mukaan Kabajevan vuosipalkka kyseisestä työstä on noin 9 miljoonaa euroa.

Vaikka Kabajeva on Venäjällä äärimmäisen tunnettu ja korkean profiilin henkilö, häntä on nähty ainoastaan harvakseltaan julkisuudessa viime vuosien aikana. 

Katso myös: Tällaisia feikkivideoita somessa leviää Venäjän hyökkäyksestä

Somessa leviää viisi härskiä feikkivideota Ukrainan sodasta 3:22

Lue myös:

    Uusimmat