Mainos

Lähi-idän kokous jatkuu Camp Davidissa

Israelin ja palestiinalaisten valtuuskunnat ovat päättäneet jatkaa rauhanneuvottelujaan Yhdysvalloissa. Valkoinen talo ehätti julistaa neuvottelut tuloksettomiksi varhain aamulla, mutta yllättäen osapuolet päättivät jäädä neuvotteluihin Camp Davidiin.

-Kuilu on yhä suuri, mutta edistystä on tapahtunut, sanoi neuvotteluja luotsannut presidentti Bill Clinton ennen lähtöään Japanissa pidettävään G8-maiden talouskokoukseen.

-Kukaan ei halunnut luovuttaa, kukaan ei halunnut antaa periksi, perusteli Clinton keskustelujen jatkamista hänen poissaollessaan. Ulkoministeri Madeline Albright johtaa keskusteluja, kunnes Clinton palaa sunnuntaina Yhdysvaltoihin.

Neuvottelut jatkuivat torstaina jo kymmenettä päivää; keskeinen ongelma on yhä Jerusalemin asema. Albright tapasi tänään ainakin Yhdysvaltain neuvottelijoita.

Levottomuuksia pelätään

Sekä palestiinalaisten että Israelin edustajat olivat tänään suhteellisen pessimistisiä neuvottelujen edistymisestä, sillä keskustelut ovat olleet tähänkin saakka erittäin vaikeita.

-Se tosiasia, että molemmat valtuuskunnat pysyvät Camp Davidissa tarkoittaa, että meneillään on toinen, vakava yritys ylittää olemassaoleva kuilu, sanoi kuitenkin Israelin varapuolustusministeri Ephraim Sneh.

-Tämä on uusi mahdollisuus, jonka toivon johtavan sopimukseen, sanoi puolestaan Palestiinan vapautusjärjestö PLO:n Washingtonin-edustaja Hassan Abdel Rahman.

Palestiinalaiset ovat jo varoittaneet siitä, että neuvottelun kariutuminen saattaa aiheuttaa levottomuuksia Lähi-idässä.

Palestiinalaisten pettymys saattaa johtaa väkivaltaisiin purkauksiin, varoittivat palestiinalaiset sotilaslähteet. Sekä Israelin armeija että palestiinalaisten joukot ovat lisänneet valmiuttaan levottomuuksien varalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.