Mainos

Lähes sata kuollut sotilaskoneen maahansyöksyssä Indonesiassa

Indonesiassa sotilaslentokone on syöksynyt maahan. Maahansyöksyssä Jaavan saaren Madiunissa on saanut surmansa 98 ihmistä, 15 on loukkaantunut. Jakartasta Jaavan saaren itäosaan matkalla olleessa koneessa oli 11 miehistön jäsentä ja lähemmäs sata matkustajaa. Matkustajien joukossa oli sotilaita ja heidän perheitään, mukana oli myös kymmenen lasta.

Silminnäkijöiden mukaan kone osui useisiin taloihin ja syöksyi sen jälkeen riisipellolle syttyen palamaan.

Koneen massiivinen pyrstö makasi pellolla ylösalaisin pahoin vahingoittuneena, muu osa matkustamosta paloi kokonaan jättäen jäljelle pelkän metallirungon.

Onnettomuus sattui kun Hercules-tyyppinen kuljetuskone oli juuri laskeutumassa läheiselle Iswahyudin sotilaskentälle. Turman syy on vielä epäselvä.

- Moottorit olivat kunnossa, sää oli hyvä. Lieneekö kyseessä ollut inhimillinen virhe? Emme pysty vielä varmistamaan asiaa, Indonesian armeijan edustajat kertovat.

Indonesian puolustusministeri Juwono Sudarsono on luvannut selvittää turman syyt perinpohjin. Samalla hän on valittanut puolustusvoimien riittämättömästä budjetista. Kaluston ylläpitokustannuksista on jouduttu karsimaan.

- Ideaalitilanteessa ylläpitokustannukset haukkaisivat neljänneksen sotilasbudjetista, tällä hetkellä ylläpitoon ohjataan kymmenesosa, Sudarsono kertoo.

Indonesiassa on sattunut paljon vakavia lento-onnettomuuksia viime vuosina. Maan saaristo on hyvin riippuvainen lentoliikenteestä.

Ihmiset parveilivat koneen ympärillä pelastusoperaation aikaan. EPA

Indonesian television kuvaa onnettomuuspaikalta

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.