Mainos

Lähes 20 autoa ketjukolarissa Tuusulanväylällä

Helsingissä on sattunut 17 auton ketjukolari Tuusulanväylällä Tuomarinkylän kohdalla. Pelastuslaitoksen mukaan vakavilta henkilövahingoilta on vältytty. Kolme ihmistä loukkaantui lievästi ja heidät vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Kehä I:n ja Tammiston välillä sattuneessa kolarissa oli mukana henkilöautoja ja kaksi kuorma-autoa.

– Murto-osa autoista pääsi jatkamaan matkaa nilkutellen, mutta osa oli hyvinkin pahasti vaurioitunut, sanoo päivystävä palomestari Jari Lempinen.

Hälytys onnettomuudesta tuli puoli kahden aikaan. Ketjukolari sai poliisin mukaan alkunsa henkilöauton vaihtaessa kaistaa. Kuljettaja ei autojen nostattaman pöllyävän lumen vuoksi ollut huomannut rinnalla ajanutta autoa, vaan osui tämän kylkeen. Toinen autoista alkoi pyöriä ajoradalla aiheuttaen takana tulleiden ketjutörmäyksen.

Onnettomuus aiheutti liikenneruuhkan, joka ulottui myös Kehä I:lle. Liikenne Tuusulanväylällä pohjoisen suuntaan estyi täysin reilun tunnin ajaksi, jonka jälkeen käyttöön saatiin yksi ajokaista. Viimeinenkin romuttunut ajoneuvo saatiin hinattua pois neljä tuntia tapahtuneesta ja liikenne tapahtumapaikalla normalisoitui.

Keli oli tapahtuma-aikaan erittäin huono lumipyryn takia ja tienpinta liukas. Kolaria tutkitaan lukuisina liikenneturvallisuuden vaarantamisina.

Poliisin mukaan liikenteessä on sattunut lukuisia peltikolareja ja ulosajoja. Aikaisemmin esimerkiksi kaksi linja-autoa törmäsi toisiinsa kävelyvauhdilla Kampissa Urho Kekkosen kadulla Helsingissä, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

(MTV3 - STT)

Katso Rita Strömmerin raportti (Seitsemän uutiset 20.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.