Lääkärin antama tyly tuomio sai toimimaan – Hannah, 31, laihdutti 63 kiloa

0:36
Videolla pohditaan, miksi laihduttaminen on niin vaikeaa.

31-vuotias nainen sai lääkärin sanoista kimmokkeen elämäntapamuutokseen, kertovat Daily Mail. ja The Sun.

Kun noin 165 kiloa painanut Hannah Castledine, 31, meni lääkäriin, hän sai kuulla tylyn tuomion: jos paino ei putoaisi, englatilainen Hannah tuskin näkisi 35. syntymäpäiväänsä. 

Uutinen järkytti. Hannahia ahdisti ajatus siitä, mitä hänen 8-vuotiaalle tyttärelleen tapahtuisi, jos häntä ei enää olisi.

Oli alkanut syödä sydänsuruunsa

Painoa oli aikoinaan alkanut kerääntyä sen jälkeen, kun erosta johtuneista sydänsuruista kärsinyt nainen oli alkanut etsiä lohtua ruoasta. Hän saattoi syödä roppakaupalla suklaata ja donitseja aamiaiseksi. 

– Olen aina ollut isokokoinen ja paino on tuottanut aina ongelmia. Yritin pitää tunteet loitolla syömällä. 

Lääkärikäynnin jälkeen Hannah alkoi urheilla ja noudattaa tarkkaa ruokavaliota. Hän lakkasi tilaamasta noutoruokaa ja liittyi painonpudottajien ryhmään.

Hannah onnistui laihduttamaan liki 63 kiloa. Hän painaa tällä hetkellä noin 100 kiloa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Liikunta ja kasvikset osana uutta elämää

Liikunnasta on myös tullut osa naisen elämää. Aiemmin päivän ainoa liikuntasuoritus saattoi olla kahden minuutin kävely tyttären kanssa koululle, mutta nyt hän tekee pitkiä lenkkejä päivittäin.

Ruokavalioon kuuluu nykyään kasviksia ja hedelmiä. Aiemmin niitä ei juuri tullut syötyä.

Nyt olo tuntuu paljon energisemmältä. 

– Aloin voida paremmin, vaatteet istuivat paremmin. Ihmiset alkoivat huomata, että olin iloisempi, koska tiesin, että teen jotain itseni vuoksi.

Läheiset olivat aiemminkin jo kehottanneet Hannahia keventämään ruokavaliotaan, mutta lääkärikäynti oli saanut Hannahin toimimaan. Ruokariippuvuus oli aiemmin tuntunut niin voimakkaalta.

Haluaa eroon ylimääräisestä ihosta

Laihduttamisen jälkeen Hannahille jäi runsaasti ylimääräistä löysää ihoa. Nyt hän etsiikin rahoitusta, jotta pääsisi kauneusleikkauksen avulla eroon lanteilla roikkuvasta ihosta.

– Olen tietysti hyvin iloinen siitä, että voin nyt paremmin, mutta joudun pitämään kaksia housuja, mikä tuntuu epämiellyttävältä. 

Hannah kertoo, että liiallisen ihon takia hänen napansa, lantionsa ja vatsansa alueelle tulee tulehduksia, koska ilmat lämpenevät. 

– Se ei tuoksu hyvälle, ei näytä hyvältä ja alkaa kipeytyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja