Mainos

Lääkäriliitto valelääkäristä: Ällistyksen kummastus

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve pitää Karkkilassa onnistuneesti lääkärinä esiintyneen miehen tapausta kertakaikkisen uskomattomana.

Pälveen mukaan valelääkärin tapaus löi koko Lääkäriliiton ällikällä.

- Kyllä tämä tapaus täällä lääkäriliitossa aiheutti hämmennyksen, ei kukaan ollut koskaan aikaisemmin edes kuullut tällaisesta.

Iltalehden mukaan 23-vuotias mies työskenteli lähes vuoden lääkärinä terveyskeskuksessa, vaikka tällä ei ollut lainkaan lääkärinopintoja takanaan.

- Varsinkin se, että tapaus oli voinut jatkua näin kauan tuntuu ihan käsittämättömältä. Kyllä tämä on ällistyksen kummastus, Pälve ihmettelee.

Pälveen mukaan lääkärien taustat tarkistetaan pääasiassa hyvin. Hän uskoo kuitenkin, että käytäntö taustojen tarkastamisesta tiukkenee nyt entisestään.

- Uskon, että tämä tulee vaikuttamaan siihen, että yhä selkeämmin halutaan opiskelijalta todistus kurssiasemasta yliopistosta, sekä myöskin valmentajalääkäriltä kopio yliopiston todistuksesta lääkäriksi valmistumisesta.

Pälve näkee, että nyt paljastuneeseen tapaukseen on osaltaan saattanut vaikuttaa inhimillinen virhe.

- Meillä täällä Suomessa luottamus toisiin ihmisiin on lähtökohtaisesti suuri. Eli jos joku ilmoittaa suorittaneensa tietyt kurssit, niin silloin ei välttämättä pyydetä tuomaan kaikkia todistuksia samantien, varsinkin jos on kyse väliaikaisesta työntekijästä.

Pälve ei osaa tarkkaan arvioida, miksi miehen huijaus oli onnistunut kestämään niinkin pitkään kuin vuoden.

- En tiedä yhtään miten hän on toiminut, tai mikä on ollut hänen työpisteensä.Toki jos varoo ottamasta kantaa mihinkään ja ainoastaan kuuntelee sujuvasti, niin voisin kuvitella, että jonkin matkaa pystyy luistelemaan jäämättä kiinni.

Katso Mari Haaviston juttu ja Suomen Lääkäriliiton koulutusjohtaja Hannu Halilan haastattelu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.