Lääkäri joutui sairaalaan tehohoitoon saatuaan koronarokotteen Meksikossa – viranomaiset tutkivat, onko oireilla ja rokotteella yhteyttä

1:57
THL:n ylilääkäri arvioi, että suomalaisten rokottaminen kesään mennessä ei nykytahdilla onnistu

Meksikon terveysviranomaiset kertovat tutkivansa tapausta, jossa lääkäri joutui itse sairaalahoitoon pian sen jälkeen, kun hän oli saanut koronavirusrokotteen.

32-vuotias naislääkäri sai Pfizerin ja Biontechin kehittämän koronarokotteen, joka on hyväksytty käyttöön myös Euroopassa. Myöhemmin hän sai kouristuksia, hengitysvaikeuksia ja ihoärsytystä. Sitä ei ole kerrottu, miten nopeasti oireet alkoivat rokotteen saamisen jälkeen.

Nainen on parhaillaan tehohoidossa sairaalassa, joka sijaitsee Nuevo Leonin osavaltiossa. Terveysministeriön mukaan hänen alustava diagnoosinsa on tulehduksellinen aivosairaus.

Ministeriön mukaan toistaiseksi ei ole todisteita siitä, että rokotteella olisi yhteyttä naisen oireisiin. Hänen kerrotaan saaneen aiemmin elämässään useita allergisia reaktioita. Vastaavia tapauksia ei myöskään ole raportoitu rokotteen kliinisissä testeissä.

Uutistoimisto Reuters ei tavoittanut Pfizerin tai Biontechin edustajia kommentoimaan asiaa.

Meksiko aloitti hoitohenkilökunnan rokottamisen koronaa vastaan jouluaattona. Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuolut maassa yli 126 000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja