Laaja nettideittailijoiden analyysi paljasti totuuden – arvaatko, ketkä ovat nirsoimpia?

3:25

Tinderin kaltaiset seuranhakusovellukset ruokkivat ihmisten mielikuvia ”merestä, joka on kaloja täynnä”. Se voi pahimmassa tapauksessa estää toiveissa siintävän parisuhteen syntymisen kokonaan.

Yllä olevalla videolla esittäytyy nainen, joka tienaa deittailulla.

Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan naiset kunnostautuvat nirsoudessa miehiin verrattuna. Queensland University of Technology -yliopiston tutkijat analysoivat neljän kuukauden ajan yli 41 000 seuranhakupalvelujen täysi-ikäistä käyttäjää ja heidän toisilleen lähettämiään 215 000 viestiä.

Nuoret naiset nirsoimpia

Tutkimuksesta kävi ilmi, että ronkeleita olivat varsinkin nuoret, 18–30-vuotiaat naiset. Heillä oli varsin tarkat kriteerit, jotka miehen oli täytettävä mahdollisille treffeille päästäkseen.

Tutkijoita kiinnosti erityisesti, millaista koulutusta seuranhakupalveluiden käyttäjät toivovat treffikumppanilta. Nuoret naiset etsivät palveluista kumppania, jonka koulutustaso olisi sama tai korkeampi kuin naisella itsellään.

– Evoluutio on monissa kulttuureissa suosinut naisia, jotka ovat erittäin valikoivia kumppaneidensa suhteen. Koulutus näyttäytyy naisille laatumittarina, sillä se yhdistyy korkeaan sosiaaliseen asemaan sekä älykkyyteen, jotka ovat molemmat haluttuja piirteitä, selittää tutkimusta johtanut Stephen Whyte brittiläisen Independent-lehden mukaan.

Miesten vaatimukset lisääntyvät iän myötä

Miehet muuttuvat tutkimuksen mukaan vaateliaammiksi vasta vanhetessaan. Tällöin hekin toivoivat potentiaaliselta kumppaniltaan koulutusta – tosin eivät tällöinkään naisiin verrattavalla tavalla. Miehet voivat myös jäädä koukkuun treffailuun naisia herkemmin.

Tutkimus esiteltiin Psychological Science -julkaisussa.

***

2:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja