Mainos

Deittailuunkin voi jäädä koukkuun – miehet naisia alttiimpia addiktoitumiselle

Vastaa rehellisesti; kuinka monilla ensimmäisillä treffeillä olet käynyt viimeisen kuukauden aikana? Jos et ole pysynyt laskuissa, saatat olla koukussa deittailuun. 

Kun vanhempasi olivat nuoria, seurustelukumppaneita etsittiin pääasiassa omasta ystäväpiiristä, mutta nykyisin on toisin. Deittisivustot ja Tinderien kaltaiset puhelinsovellukset ovat mahdollistaneet sen, että deittailu on laajentunut koskemaan koko maailmaa.

Vaikka uusien ihmisten kohtaaminen on mukavaa, se on tuonut mukanaan myös ongelmia, kuten riippuvuutta. Viittätuhatta yhdysvaltalaissinkkua seurannut tutkimus sai selville, että jopa yksi kuudesta sinkusta tuntee pakonomaista halua etsiä itselleen alati uusia treffikumppaneita. Heidän voidaankin sanoa olevan koukussa deittailuun. Mikä yllättävää, miehet ovat tutkimuksen mukaan naisia alttiimpia tälle riippuvuudelle. 

Riskiä lisää myös nuori ikä, sillä tutkimuksen mukaan 2000-luvulla syntyneet nuoret kokevat deittailun jopa 125 prosenttia addiktoivammaksi kuin vanhemmat sukupolvet.

Antropologi Helen Fisherin mukaan nuorten sukupolvien addiktoituminen voidaan selittää evoluutiolla. Aivot ja keho on ohjelmoitu rakastumaan ja saamaan lapsia nuorena.

Liika deittailu voi ylikuormittaa aivoja

Fisherin mukaan deittimaailman kilpailuhenkisyys on yksi syy addiktoitumiseen.

– Rakkauden etsiminen on tärkein asia, jonka teemme elämässämme. Jokainen meistä yrittää voittaa suurimman palkinnon, sopivan kumppanin. En ole lainkaan yllättynyt siitä, että ihmiset addiktoituvat yrittäessään sitä, Fisher toteaa.

Fisherin mukaan oma addiktio on erittäin helppo selvittää. Jos huomaat käyväsi ensimmäisillä treffeillä yhä uudestaan ja uudestaan, saatat hyvinkin olla koukussa.

Jokaisen treffeillä juoksevan kannattaa muistaa, että liiallinen deittailu voi loppupeleissä kääntyä sinua vastaan. Aivomme pystyvät nimittäin käsittelemään vain viidestä yhdeksään asiaa kerralla. Mitä useamman ihmisen kanssa deittailet samanaikaisesti, sitä epätodennäköisemmin päädyt heidän kanssaan toisille treffeille.

– Sinun aivosi ylikuormittuvat, jolloin niin sanotusti halvaannut, etkä pysty tekemään mitään, Fisher toteaa.

Lähde: Women’sHealth 

***

3:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.