Mainos

Kysy, ja taleban vastaa verkossa

Afganistanin hallitusta vastaan taisteleva Taleban-liike on perustanut verkkosivuilleen kysymys ja vastaus -palstan, kertoo uutistoimisto AFP.

Palstalla lukijat voivat kysyä talebanien kantaa Facebookiin tai siihen, että itsemurhapommittajat tappavat enemmän afgaaneja kuin ulkomaisia sotilaita. Kysymyksiin vastaa ilmeisesti talebanien tiedottaja Zabidullah Mujahid.

Suurin osa palstalle lähetetyistä kysymyksistä tulee talebanien tukijoilta. Viesteissä muun muassa toivotetaan heille menestystä "pyhässä sodassa ristiretkeläisiä vastaan". Haseeb al-Rahman -nimeä käyttävä henkilö on kuitenkin kysynyt, eikö ole suuri synti tappaa ihmisiä pommi-iskuissa.

Talebanien tiedottaja syytti teknisiä ongelmia tällaisista kuolemista.

- Olen samaa mieltä, että siviilien tappaminen ei ole hyväksyttävää kenenkään toimesta. Voin vakuuttaa sinulle, että mujahediin (taleban) ei tapa siviilejä tarkoituksella. Sellaista tapahtuu teknisten ongelmien vuoksi tai siksi, että kohteeseen ei osuta, sivulla vastataan.

Talebanien kanta uuteen teknologiaan on muuttunut rajusti. Kun ääri-islamistilainen liike hallitsi Afganistania muutaman vuoden ajan 1990-luvun puolivälistä 2000-luvun alkuun, esimerkiksi television katselu oli kiellettyä.

Nykyään liike on lähtenyt innolla mukaan sosiaalisen mediaan eli someen. Sillä on muun muassa Twitter-tili, mikä on välillä aiheuttanut melko absurdeja tilanteita, kun talebaneja vastaan taistelevien Isaf-joukkojen tiedottaja ja talebanien tiedottaja ovat sanailleet toisilleen Twitterissä.

Ai niin, taleban hyväksyy nykyään myös Facebookin käytön islamin levittämiseksi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.