Mainos

Kysely: VR:lle halutaan kilpailija lähijunaliikenteeseen

Junien toistuvat myöhästelyt ovat saaneet pääkaupunkiseudulla asuvat turhautumaan VR:ään lähijunaliikenteen ainoana palveluntarjoajana.

MTV:n teettämän kyselyn mukaan kolme neljästä toivoo VR:lle kilpailijaa lähiliikenteeseen.

Lähijunilla matkustavilla on lisäksi kolme toivetta. Junien halutaan pysyvän aikataulussa, lippuhintojen toivotaan painuvan alaspäin ja raiteita pitkin tulisi päästä nykyistä useampaan paikkaan. Moni kuluttajista uskoo, että kilpailun avaaminen olisi yksi keino näiden toiveiden täyttämiseksi.

Kilpailun avaamisen vaikutuksia selvittävän työryhmän puheenjohtaja Minna Kivimäen mukaan yksin omaan kilpailun avaaminen ei kuitenkaan takaa vielä toiveiden täyttymistä.

- Itsestään selvää se ei ole. Sen kilpailutuksen pitää onnistua laadullisesti hyvin ja se vaatii viranomaisiltakin paljon osaamista.

Jos lähijunien luotettavuus ja raideverkoston kattavuus olisivat nykyistä parempia, junalla haluaisi matkustaa joka neljäs pääkaupunkiseudulla asuva. Nykyään lähijunat ovat ensisijainen kulkuväline joka seitsemännelle.

Kysely tehtiin helmi-maaliskuun vaihteessa tuhannelle pääkaupunkiseudulla asuvalle. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

Katso Nina Rahkolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.