Mainos

Kysely: Guggenheim toisi Suomeen 400 työpaikkaa

Jos Helsinki rakentaisi suunnitellun Guggenheim-museon, kaupungin houkuttelevuus matkailukohteena paranisi. Näin arvioi 40 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista eurooppalaisista ja aasialaisista matkailijoista.

2:08

Nettipaneelissa toteutettuun kyselyyn vastasi noin 2000 säännöllisesti matkailevaa ihmistä Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa ja Venäjällä. Lisäksi kiinalaisia, japanilaisia ja eteläkorealaisia haastateltiin yhteensä lähes 250 satunnaisotannalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Helsingin nähtävyyksien edustalla.

Kyselyyn vastanneista eurooppalaisista Guggenheim-museot olivat tuttuja 40 prosentille, aasialaisturisteista puolestaan joka viidennelle. Joka toinen Guggenheim-museot tuntenut vastaaja oli myös käynyt kyseisissä museoissa.

Kyselyn perusteella pääkaupunkiseudun matkailutulo kasvaisi 36─45 miljoonaa euroa vuodessa, jos lomamatkailu kyselyn kohdemaista lisääntyisi vastaajien aikomusten mukaisesti. Tavoitteen toteutuminen kasvattaisi valtion verotuloja vuodessa 9,6 miljoonaa ja Helsingin seudun verotuloja 2,6 miljoonaa euroa joka vuosi.

Guggenheim toisi kyselyn perusteella yli 400 työpaikkaa, niistä 215 matkailualalle.

– Guggenheim Helsinki -museolla olisi suuri merkitys taloudellisesti. Siitä voidaan luoda hyödyllinen ja tuottava hanke, joka vahvistaa Helsingin seudun ja koko Suomen asemaa kansainvälisesti, uskoo Helsingin seudun kauppakamarin kaupan ja palvelujen valiokunnan puheenjohtaja Björn Teir.

Taloustutkimukselta tilattua tutkimuksen ovat rahoittaneet Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Finavia, Finpro/Visit Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari, Kaupan liitto, Kämp Group, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Rakennusteollisuus RT ry, Ravintolakolmio Oy, Tallink Silja Oy ja Talonrakennusteollisuus ry.

1:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.