Mainos

Kysely: Auvisen vanhemmat avasivat keskustelun kiusaamisesta

Suuri enemmistö suomalaista pitää Jokelan koulusurmaajan Pekka-Eric Auvisen vanhempien julkisuuteen tuloa hyvänä asiana.

MTV3:n nettikyselyssä yli 90 prosenttia piti positiivisena sitä, että Auvisen äiti Mikaela Vuorio ja isä Ismo Auvinen kertoivat oman näkökulmansa vuodentakaiseen koulutragediaan.

Vain vajaa kymmenen prosenttia kyselyyn osallistuneista piti vanhempien julkisuuteen astumista negatiivisena.

"Koulukiusaaminen otetaan viimein vakavasti"

Moni kiitteli erityisesti sitä, että haastattelu toi esiin sen, kuinka musertava ongelma koulukiusaaminen on uhrille ja hänen perheelleen. Vastaajat toivoivat myös, että tulevaisuudessa mielenterveysongelmista kärsivät lapset ja nuoret saisivat helpommin mm. terapia-apua.

"Oli rohkea veto Pekka-Ericin vanhemmilta puhua julkisesti elämää koskettaneesta asiasta. Tuli ilmi että Pekka-Eric oli koulukiusattu. Koulukiusaamista on ollut aikojen alusta asti ja nyt vasta tuntuu että asia otetaan vakavasti. Ja jos vanhemmat pyytävät lapselleen apua, sitä pitäisi antaa eikä lähettää vain kotiin", pohti nimimerkki "antero".

"Toivottavasti heidän kokemuksestaan on apua tulevaisuudessa lapsille ja nuorille vanhempineen niin, että koulukiusaamiseen puututtaisiin heti ja saataisiin kiusaaminen loppumaan! Toivottavasti puheenvuoro avasi päättäjien silmät näkemään koulupsykologien, -terveydenhoitajien, -psykiatristensairaanhoitajien tai koulukuraattoreiden tarpeellisuuden kouluissamme nuorten auttajina. Toivottavasti tulevaisuudessa lapsen ja nuoren on mahdollista saada tarvittaessa terapiaa heti tai edes kuukauden jonotuksella. Kiitos rohkeille ja vastuullisille Vanhemmille, haastattelunne antoi paljon syvällistä ajateltavaa meille kaikille!", totesi nimimerkki "toukokuu".

Moni nettikyselyyn vastanneista koki suurta empatiaa Auvisen vanhempia kohtaan:

"On varmaan helpottavaa kertoa oma juttunsa ja faktat. Ovat itse syyttömiä vaikka on oma lapsi. Rohkeita ihmisiä .Osanottoni Heille!", nimimerkki Jussi kirjoitti.

"Vaatii heiltä tosi paljon uskallusta tulla julkisuuteen ja on varmasti rankkaa, mutta täten poistetaan turhat huhupuheet. Toivotan heille voimia ja jaksamista!, AAR kirjoitti.

"Haastattelu syyllisti ulkopuolisia"

Vastaajat, jotka pitivät vanhempien julkisuuteen tuloa negatiivisena asiana, perustelivat näkemystään monin eri tavoin.

"Gladioluksen" mielestä vanhempien pitäisi kantaa vastuu asiassa:

"Vanhempien puheenvuoro on syyllistävä ja vastuun ulkoisille tahoille vierittävä. Mielestäni vanhemmilla edelleen on päävastuu kodissaan elävän nuoren hyvinvoinnista. Sinänsä myötätunto kovia kokeneelle perheelle, kuten myös syyttömien uhrien läheisille. "

Nimimerkki "Marya" puolestaan perusteli vastaustaan julkisuushakuisuudella.

"Poikahan halusi sairaasti päästä julkisuuteen, ja nyt on vanhemmistakin tehty sankareita!

MTV:n nettikyselyyn oli vastannut perjantai-iltapäivään mennessä reilut 3500 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.