Mainos

Kymmenien tyttöjen hyväksikäytöstä 2 vuotta vankeutta

Kymmeniä tyttöjä hyväksikäyttänyt mies on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan Helsingin käräjäoikeudessa. Tuomio oli yksi osa laajempaa vyyhteä, josta Helsingin poliisi kertoi maaliskuussa.

Helsinkiläismies, 35-vuotias Franek Kalmet, keskusteli vuosina 2007-2009 internetissä kymmenien tyttöjen kanssa web-kameran välityksellä. Hän esiintyi itseään nuorempana miehenä ja kyseli tytöiltä intiimejä asioita. Kalmet yritti houkutella tyttöjä myös luokseen ja tarjosi rahaa, hotelliöitä, matkoja tai huvipuistojen sisäänpääsylippuja tapaamisista ja seksin harrastamisesta.

Osaan ehdotuksista liittyi painostamista. Kalmet ilmoitti internetissä iäkseen 16-26 vuotta.

Mies oli löytänyt tytöt internetistä erilaisilta lasten ja nuorten suosimilta sivuilta, kuten Demi-lehden ja Suomi24-portaalin keskustelupalstoilta. Internetin lisäksi hän oli yhteydessä tyttöihin tekstiviesteillä ja puhelinsoitoilla.

Takavarikon yhteydessä miehen sähköpostista löytyi noin 300 alaikäisen tytön yhteystiedot. Lisäksi hänen hallustaan löytyi lapsipornoa, jota hän oli myös levittänyt.

Nuorimmat uhrit 10-vuotiaita

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kalmetin lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja niiden yrityksistä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja seksuaalipalvelujen ostamisen yrityksistä nuorelta.

Rangaistuksen pituuteen vaikuttivat tekojen suunnitelmallisuus ja suuri määrä sekä se, että teot olivat aiheuttaneet uhreille ahdistusta ja kärsimystä. Kalmet oli myös aiemmin tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Ensimmäiset rikokset tapahtuivat vuoden 2007 alkupuolella ja viimeiset tämän vuoden tammikuussa. Uhreja oli yhteensä 29 eri puolilta Suomea, ja he olivat tekoaikaan 10-15-vuotiaita. Tuomitun pitää maksaa heille lähes 3000 euroa kärsimyksestä.

Oikeudessa Kalmet myönsi osan teoista. Valtaosan hän kiisti. Hänen mukaansa yhteydenpidolla tyttöjen kanssa ei ollut seksuaalista tavoitetta, mitä käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.