Mainos

Kymmeniä polttotuhotöitä – Poliisi: Mikään ei ole pyhää

Poliisi on kyllästynyt virkavaltaa vastaan kohdistuneiden iskujen lisääntymiseen. Helsingin Herttoniemessä tapahtunut aamuyön poliisiautojen tuhopoltto kuuluu jo pidempään jatkuneeseen sarjaan, jonka takia poliisin mitta on tullut täyteen.

– Nyt yhteiskunnassa mikään ei oo enää pyhää. Ei edes yhteiskunnan puolesta töitä tekevät, sanoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Kimmo Huhta-aho.

Syynä syrjäytyminen tai ääriliikkeet

Nyt keskusrikospoliisi tutkii tuhotöitä yhdessä suojelupoliisin kanssa. KRP ei sulje pois mahdollisuutta, että nyt tutkittavien hyökkäyksien takana olisi anarkistiryhmiä. Poliisi seuraa eri nettisivustoja.

Huhta-aho näkee yleistyneissä tuhotöissä kaksi vaihtoehtoista syytä.

– Ehkä tässä on kysymys sitten yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta. Ollaan puhuttu paljon syrjäytymisestä. Toinen mahdollisuus on se, että siellä on enemmänkin aatteellista pohjaa näille teoille, rikoskomisario sanoo.

Aatteella Huhta-aho viittaa ääriliikkeisiin.

Kyseessä uusi ilmiö

Tämän vuoden kymmeniä polttotuhotöitä poliisi kutsuu jo ilmiöksi.

– Onhan tää tietysti jonkunlainen ilmiö Suomen mittakaavassa, että nimenomaan polttamalla tehdään näin paljon samantyyppisiä vahingontekoja ja sitten vielä se, että kohteena on yhteiskunnan hyväosaiset ja tukipilari poliisi. Hyväosaisilla tarkoitan näitä arvoautoihin kohdistuneita hyökkäyksiä, Huhta-aho jatkaa.

Autojen lisäksi Keravan poliisitalo sai kärsiä polttopulloista reilu kuukausi sitten. Tekijäksi ilmoittautui Takku.net -anarkistisivusto. Sama järjestö sanoo sytyttäneensä viime viikolla bensakanistereita Kirkkonummen poliisiaseman edessä. Poliisi ei kerro, että tietäisi tekijöitä, mutta lukuisia epäiltyjä on kiinniotettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.