Mainos

Rikostorjuntapäällikkö: Autopoltot tuomittavia

Poliisihallituksen rikostorjuntayksikön päällikkö Robin Lardot pitää Helsingissä ilmitulleita autopolttoja tuomittavina. Lardotin mukaan omaisuusvahinkojen lisäksi tuhotyöt aiheuttavat vakavia vaaratilanteita.

Keskusrikospoliisi selvittääkin parhaillaan yhdessä suojelupoliisin kanssa, onko kyseessä laajempi Suomeen rantautunut ilmiö vai onko kyse yksittäisistä tuhotöistä.

– Nyt on aika tehdä kunnon kartoitustyö ja katsoa läpi yksittäistapaukset. Kuulustellaan henkilöitä sitä mukaa, kun heitä saadaan kiinni. Tätä kautta saadaan kokonaiskuva, että onko tässä kyse jostain laajemmasta teosta, kertoo rikostorjuntayksikön päällikkö Robin Lardot.

Viime yönä Helsingissä poltettiin kaksi poliisiautoa. Lisäksi ainakin seitsemän yksityisen henkilöautoa on joutunut tuhotyön kohteeksi tässä kuussa.

Rikoskomisario Kimmo Huhta-Aho kertoi aiemmin tänään, että tekotavat ja tekojen luonteet antavat osviittaa, että teoilla saattaa olla yhteyksiä.

– Motiivi voi näissä teoissa olla vähän erilainen. Jos puhutaan satunnaisista autoista, niin se voi olla vahingontekoa. Jos taas puhutaan poliisiautosta, niin onko se sitten jotain laajempaa, joka kohdistuu yhteiskuntaan, Lardot pohdiskelee.

Mukana laajassa selvitystyössä ovat myös kahdelle poliisiasemalle, Keravalle ja Kirkkonummelle, kuukauden sisällä tehdyt iskut. Anarkistien suosimalla Takku.net-sivustolla julkaistiin Keravan iskun jälkeen teksti, jonka kirjoittajat ilmoittautuivat olevansa iskun takana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.