Mainos

Kymmenet fanit kuvasivat suosikkiyhtyeensä videon

Sosiaalinen media muuttaa musiikkivideoiden tekemistä.

Uudenlainen yhteisöllisyys ja sosiaaliset mediat muuttavat myös musiikkivideoiden tekemistä. Tänään perjantaina valmistui Viisi –yhtyeelle fanien omaehtoisesti toteuttama yhteisöllinen musiikkivideo. Yleisö kuvasi omilla kännyköillään ja muilla kameroilla videon viime viikon keskiviikkona loppuun myydyllä levynjulkistuskeikalla Helsingin Semifinalissa.

Hankkeen puuhamiehet kertovat yli 50 fanin toimineen kuvaajana tilaisuudessa. Kaikki yhteydenpito keikalle saapuneiden ihmisten kesken tapahtui Facebookin kautta, jossa muun muassa sovittiin kuvattava kappale ennakkoon. Keikan jälkeen fanikuvaajat lähettävät materiaalin verkon yli leikkaajalle, joka koosti yhteisöllisen musiikkivideon sadoista eri digikuvista ja suuresta määrästä videota.

- Idea lähti faneilta ja uskommekin tämän tyyppisten sosiaalisen median pelisäännöillä tehtyjen videoprojektien yleistyvän. Yleisöstä tulee osallistuja ja sosiaaliset mediat toimivat nopeana kanavana järjestelyjen ja jakelun suhteen, kertovat hankkeen takana olevat Viisi- fanit Samuli Harjunpää ja Jani Halme.

- Video syntyi täysin yhteisöllisesti: yleisö kuvasi, järkkäsi, leikkasi ja levitti omatoimisesti tämän ”sosiaalisen musavideon". Toteutus tehtiin levy-yhtiön ja yhtyeen suostumuksella, mutta itse tuotannossa heillä ei roolia, eikä raha vaihda omistajaa”, miehet kertovat.

Viiden nuoren naisen muodostava Viisi julkaisi omaa nimeänsä kantavan debyyttialbuminsa 31. maaliskuuta. Albumi nousi heti julkaisuviikolla iTunesin top10:n ostetuimman levyn joukkoon. Viisi on sovittanut kaikki kappaleensa itse, ja debyyttialbumin kaikki laulut ovat yhtyeen Virpi Eroman sävellyksiä. Sanoittajina albumilla ovat olleet Heimo Hatakka, Mariska, Katja Hollmén ja Inka Nousiainen.

Video löytyy yhtyeen kotisivuilta

MTV3-Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.