Kymmenen vuotta kateissa ollut kissa pääsi vihdoin takaisin kotiin – oli asunut vain muutaman sadan metrin päässä

Bobby-kissa vietti puolitoista vuotta omilla teillään – palasi ihmisten ilmoille 1 500 kilometrin päässä katoamispaikastaan 1:11
Katso videolta myös toisen kadonneen kissan tarina. Bobby löytyi 1,5 vuoden jälkeen 1 500 kilometrin päästä kotoa.

Brittiperhe koki iloisen jälleennäkemisen tässä kuussa, kun kymmenen vuotta kateissa ollut kissa löytyi viimein, kertoo brittilehti Metro.

Kun brittiläisen Alex Elliottin, nyt 39, kissa Lilly katosi vuonna 2009, omistaja ei ollut huolissaan. Hän ajatteli, että rakas lemmikki palaisi pian takaisin.

– Ensin se katosi muutamaksi viikoksi vuonna 2009 ja sitten tuli takaisin kotiin. Se on aina ollut kissa, joka pitää tutkimisesta ja ajattelin, että se on jäänyt jumiin johonkin vajaan tai muuta, Alex kertoo brittilehti Metron mukaan.

– Kun se katosi pian sen jälkeen uudestaan, en alkanut heti panikoida. Muutama päivä vierähti ja levitin julisteita ja kyselin ympäri kylää.

Lopulta Alex alkoi luopua toivosta: Lilly ei tulisi takaisin. Hän ajatteli, että kissa oli ehkä joutunut auton yliajamaksi. Alex oli surun murtama.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Puhelinsoitto toi iloisia uutisia

Kaksi viikkoa sitten Alex sai kuitenkin puhelun paikalliselta eläinlääkäriltä, ja tämän uutiset yllättivät naisen täysin. Lilly oli tuotu eläinlääkäriasemalle, ja siihen asetetun mikrosirun ansiosta alkuperäinen perhe onnistuttiin löytämään.

Kävi ilmi, että paikallinen mies oli adoptoinut kissan, sillä hän oli luullut sen olevan kulkukissa. Mies asui vain reilun 350 metrin päässä Alexista, ja siellä Lilly oli ollut vuodesta 2009.

Alex oli kävellyt talon ohi vielä satoja kertoja viedessään tyttärensä Emilyn, 10, ja Katen, 7, kouluun.

– Sitä pidettiin sisällä sisäkissana kymmenen vuotta ja miehellä oli myös koira, Alex kertoo.

Mies oli kuitenkin päättänyt, ettei hän halunnut enää kissaa, ja siten eläin oli päätynyt ensin eläinten hyväntekeväisyysjärjestö RSPCA:lle ja sitten eläinlääkäriin.

Rakas kissa on taas osa perhettä

Nyt kissa on päässyt takaisin perheensä luo. Alexin mukaan ensikohtaaminen oli tunteikas.

– Itkin silmät päästäni, kun näin sen taas. Minä vain annoin sille ison halauksen. Se oli hyvässä kunnossa, vaikka sen turkkinsa oli karkea, ihan kuin sitä ei olisi silitetty paljoa, ja saatoin huomata, ettei se ollut saanut paljon huomiota, Alex kertoo.

Lilly on kotoutunut takaisin perheeseen jo hyvin Alexin neljästä muusta kissasta huolimatta. 15-vuotias kissa on aivan entisensä – se rakastaa edelleen silittelyä ja haleja.

Alex korostaa mikrosirujen tärkeyttä ja muistuttaa, että kulkukissaksi luullun eläimen siru pitäisi aina tarkistaa ennen kuin kissan ottaa omaksi.

Lilly-kissa ei olekaan ainoa, jonka pelastukseksi mikrosiru osoittautui. Kerroimme viime vuonna myös muun muassa eräästä kissasta, joka oli kateissa jopa 15 vuotta.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat