KymiRing jätti konkurssihakemuksen

Iittiläisen moottoriurheilukeskuksen KymiRingin taustayhtiö KymiRing Oy on jättänyt konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen. Asian vahvisti STT:lle ratayhtiön toimitusjohtaja Riku Rönnholm.

Yhtiö yritti välttää konkurssihakemuksen niin sanotussa realisaatiosaneerauksessa omaisuuttaan myymällä. Rönnholmin mukaan näköpiirissä ei kuitenkaan ollut, että saneerausohjelmassa vaaditun summan maksaja olisi löytynyt ilmoitetussa aikataulussa.

Yhtiön vaikeuksiin on vaikuttanut merkittävästi, että ratamoottoripyöräilyn MotoGP-kilpailu on peruttu radalla kolmesti peräkkäin.

Konkurssi voi toisinaan myös peruuntua, mutta KymiRing Oy:n tilanne näyttää toivottomalta.

– Jos olisi näkymä peruuntumisesta, emme olisi tätä hakeneet. En näe, että toiminta jatkuisi tämän yhtiön toimesta, Rönnholm myöntää.

Vielä viime tammikuussa ESS uutisoi, että talousvaikeuksista toiseen kompuroinut KymiRing olisi välttämässä konkurssin. 

ESS:n mukaan KymiRingillä oli tuolloin saneerausvelkaa yhteensä 21,7 miljoonaa euroa. Yhtiön suurimmat velkojat olivat A. Ahlström Kiinteistöt ja Nordea yli neljällä miljoonalla eurolla kumpikin. Velkojia oli kymmeniä.

Rönnholm uskoo, että radalla nähdään tulevaisuudessa toimintaa jonkin toisen tahon pyörittämänä.

– Siellähän se rata edelleen on. Kun konkurssi alkaa ja pesänhoitaja määrätään, pesänhoitaja ottaa sen haltuunsa ja löytää kokonaisuudelle ostajan. Varmasti tulee jonkin verran viivettä, mutta se varmasti toteutuu myöhemmin, mitä radalla on tavoiteltu, Rönnholm sanoo luottavaisesti.

Juttuun lisätty Rönnhlmin kommentteja kello 13.06. 

Lue myös:

    Uusimmat