Kylpytynnyrin lapsiturvallisuutta voi parantaa pienillä valinnoilla

Kylpytynnyri kannattaa aina käytön jälkeen sulkea kannella, kehottaa kylpytynnyreitä valmistavan suomalaisen Kiramin myyntiassistentti Antti Eskola.

Eskolan mukaan kylpytynnyreiden kansiin on olemassa myös kiinnitysmekanismit, joilla altaan saa suljettua ainakin pienimmiltä lapsilta.

– Suojakansi toimitetaan melkeimpä jokaiseen myymäämme kylpytynnyriin. Sitä suositellaan aina, kun tynnyrihankintoja tehdään. Sama linja on jatkunut koko ajan, Eskola kertoo.

Tarjolla on myös avaimella lukittavia kiinnikkeitä, jotka esimerkiksi Ranskaan toimitettavissa altaissa on jo pakko olla.

Kylpytynnyreiden kansien tarkoituksena on paitsi lisätä tynnyrin turvallisuutta myös pitää tynnyri puhtaana.

– Monesti päällimmäiseksi kriteeriksi kuitenkin nousee turvallisuus lapsilla, kun tynnyrin reunat ovat esimerkiksi terassiin upottamisen vuoksi niin matalalla, että lapsi pääsee kiipeämään altaaseen, Eskola kertoo.

Tavallinen muovikansi kylpytynnyriin maksaa Eskolan mukaan noin 200 euroa.

Jos kylpytynnyrin turvallisuutta haluaa lisätä muilla tavoin, kannattaa Eskolan mukaan selvittää kylpytynnyrin vähimmäistäyttömäärä ja pitää veden pinta mahdollisuuksien mukaan sen verran matalalla, että perheen pienimmätkin yltävät jaloillaan altaan pohjaan.

Lapsille kannattaa lisäksi laittaa kellukkeet altaaseen mentäessä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja